Francuska izjednačila protiv Srbije u Dejvis kupu

Srna
Francuska izjednačila protiv Srbije u Dejvis kupu

Laslo Đere nije uspio da napravi iznenađenje u drugom meču polufinala Dejvis kupa, pošto je u tri seta poražen od Žoa Vilfreda Conge, 7:6 (2), 6:3, 6:3.

"Trikolori" su ovako izjednačili na 1:1, pošto je prethodno Dušan Lajović pobiedio domaćeg igrača Luku Puja.

Ovo je bio prvi susret dvojice tenisera, a Conga je na iskustvo i kvalitet došao do pobjede.

U odsustvu Novaka Đokovića, Viktora Troickog i Janka Tipsarevića koji su bili stalna postava nacionalnog tima, tu su Lajović, Đere, Krajinović, a jedini je Nenad Zimonjić igrao i decembra 2010. godine, kada je Srbija osvojila "Salataru" pobjedom nad "Trikolorima".

Đere je veoma hrabro ušao u meč i jasno stavio do znanja Congi da će morati da se pomuči ukoliko želi da dođe do pobjede. Mladi srpski igrač uspio je čak i da napravi brejk u prvom setu.

Uslijed odlične igre, 22-godišnji teniser došao je do prednosti od 4:2, a zatim i servirao za vođstvo od tri gema. Međutim, Conga je od tada zaigra mnogo bolje, napravio ribrejk, a potom i dobio set u taj-brejku.

Drugi set prošao je u totalnoj dominaciji Conge, dok je u trećem viđen nešto jači otpor Đerea, ali je popustio u završnici.

Francuski teniser zasluženo dolazi do pobjede kojom je izjednačio rezultat na 1:1. U subotu na programu je dubl, dok će se preostala dva singl meča igrati u nedjelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana