Француска изједначила против Србије у Дејвис купу

Срна
Француска изједначила против Србије у Дејвис купу

Ласло Ђере није успио да направи изненађење у другом мечу полуфинала Дејвис купа, пошто је у три сета поражен од Жоа Вилфреда Цонге, 7:6 (2), 6:3, 6:3.

"Триколори" су овако изједначили на 1:1, пошто је претходно Душан Лајовић побиедио домаћег играча Луку Пуја.

Ово је био први сусрет двојице тенисера, а Цонга је на искуство и квалитет дошао до побједе.

У одсуству Новака Ђоковића, Виктора Троицког и Јанка Типсаревића који су били стална постава националног тима, ту су Лајовић, Ђере, Крајиновић, а једини је Ненад Зимоњић играо и децембра 2010. године, када је Србија освојила "Салатару" побједом над "Триколорима".

Ђере је веома храбро ушао у меч и јасно ставио до знања Цонги да ће морати да се помучи уколико жели да дође до побједе. Млади српски играч успио је чак и да направи брејк у првом сету.

Услијед одличне игре, 22-годишњи тенисер дошао је до предности од 4:2, а затим и сервирао за вођство од три гема. Међутим, Цонга је од тада заигра много боље, направио рибрејк, а потом и добио сет у тај-брејку.

Други сет прошао је у тоталној доминацији Цонге, док је у трећем виђен нешто јачи отпор Ђереа, али је попустио у завршници.

Француски тенисер заслужено долази до побједе којом је изједначио резултат на 1:1. У суботу на програму је дубл, док ће се преостала два сингл меча играти у недјељу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана