Filip Filipović, kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije: Spremni smo za ispit generacije

Agencije
Filip Filipović, kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije: Spremni smo za ispit generacije

Beograd - Srpski vaterpolisti Filip Filipović i Duško Pijetlović istakli su da su zadovoljni provjerom protiv Mađarske i poručili da ekipa spremno dočekuje Olimpijske igre u Rio de Žaneiru gdje je glavni cilj zlatna medalja.

Srbija je na otvorenom bazenu na Tašmajdanu savladala Mađarsku rezultatom 12:11 (2:4, 2:2, 6:3, 2:2) u generalnoj probi pred Olimpijske igre.

- Odlična uvertira pred prvi meč na Igrama. Iza nas je težak period i sada preostaje samo glazura pred Brazil. Za Rio se spremamo četiri godine, ali i bukvalno celu karijeru. Pred nama je ispit generacije, prethodne smo položili, nadam se da ćemo i ovaj - rekao je Filipović.

Kapiten "delfina" nije krio da svi željno čekaju pohod na jedinu medalju koja nedostaje sadašnjoj generaciji.

- Ići ćemo od utakmice do utakmice, drugačije ne znamo. Biće teško, podizaćemo formu pred finalne okršaje i voleo bih da nas pogleda sportska sreća. Nadam se da ćemo ostvariti rezultat koji svi priželjkuju - poručio je Filipović.

On je postigao 500. gol u nacionalnom timu protiv Mađarske.

- Biće ih još mnogo, nadam se... Hvala ekipi, golovi su njihovo delo jer ne idu na ime Filipa Filipovića, samo tako novinari pišu. Ponosan sam što sam deo ovog tima - rekao je on.

Njegov saigrač Duško Pijetlović smatra da će Mađarska biti jedan od glavnih konkurenata u Riju.

- Godinama beležimo vrhunske rezultate i nadam se da ćemo isto tako nastaviti u Riju. Sada smo bili umorni, što se videlo na početku meča kada su Mađari imali vođstvo. Moramo mnogo bolje u Brazilu da igramo ako hoćemo zlato. Preostaje nam finalizacija priprema u Italiji i verujem da ćemo biti pravi - zaključio je snažni centar.

Strijelci

Najefikasniji kod "delfina" bio je Filip Filipović sa tri gola dok su po dva dodali Duško Pijetlović i Milan Aleksić, a po jedan Živko Gocić, Slobodan Nikić, Nikola Jakšić, Andrija Prlainović i Strahinja Rašović. Za Mađare su Zalnaki, Kristijan Manherč i Marton Vamoš dali po dva, a po jedan Norbert Hošnjanski, Danijel Varga, Gabor Kiš i Marton Tot.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana