FSS privolio Milislava Popovića iz Australije da igra za Srbiju

Agencije
FSS privolio Milislava Popovića iz Australije da igra za Srbiju

Beograd - Omladinskoj fudbalskoj selekciji Srbije uskoro će se priključiti napadač iz Kelna koji je odrastao u Australiji.

Poslije angažovanja defanzivca brazilskog Sao Paula Lijanka Evađeliste Silveira Neves Vojnovića, čelnici FSS uspjeli su da zadobiju povjerenje još jednog srpskog fudbalera, a riječ je o Milislavu Popoviću koji je do sada imao samo australijski pasoš. Popularni Mili igra na poziciji napadača, a u ovom prelaznom roku bio je na meti brojnih bundesligaša.

- Nemci ga zovu Mili Popović, došao je iz Australije i igrao je za TSV Havelse iz okoline Hanovera u omladinskoj ligi gde je bio najbolji strelac, a ove zime hteli su ga Štutgart i neki drugi klubovi Bundeslige. Njegov izbor je bio Keln i sada igra u timu ispod 23 godine. Želimo da ga proverimo, pružimo šansu i nadamo se da će opravdati naša očekivanja - rekao je direktor mlađih kategorija FSS Mitar Mrkela.

Dokumenta Milislava Popovića već se nalaze u konzulatu Srbije u Hamburgu i očekuje se da sa novim pasošem debituje za reprezentaciju Srbije protiv Bugarske, 24. februara, a 2. marta "orlove" očekuje duel sa Španijom gdje bi se u timu našao i Lijanko Vojnović. Omladinsku reprezentaciju Srbije očekuje posljednji krug kvalifikacija za prvenstvo Evrope koje se igra u Njemačkoj od 11. do 24. jula ove godine, a domaćin elitne runde kvalifikacija biće Srbija od 24. do 29. marta. Rivali na putu do Njemačke su Danska, Crna Gora i Francuska.

U rangu sa Jamajkom

Reprezentacija Srbije na najnovijoj rang-listi FIFA napredovala je četiri pozicije i sada sa selekcijom Jamajke dijeli 51. mjesto, sa po 590 bodova, samo jedan manje od Norveške. Vodi Belgija ispred Argentine, Španije i Njemačke. Peti je Čile, slijede Brazil, Portugalija, Kolumbija, Engleska i Austrija, koja je rival Srbije u kvalifikacijama za prvenstvo svijeta u Rusiji 2018. godine. Selekcija BiH napredovala je za jednu poziciju i zauzima 21. mjesto. "Zmajevi" imaju 905 bodova, koliko su imali i na prošloj rang-listi, ali su napredovali zahvaljujući padu Obale Slonovače za devet mjesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana