ФСС: Четири странца од наредне сезоне у Суперлиги

Б92
ФСС: Четири странца од наредне сезоне у Суперлиги

ФСС одлучио је да клубови слиједеће сезоне у Суперлиги могу да имају највише четири странца у тиму, а на иницијативу предсједника те организације Славише Кокезе.

Клубови ове сезоне могу да користе највише шест странаца у тиму.

На сједници Одбора за хитна питања одлучено је да се да препорука органима који управљају такмичењима Суперлиге да се првенствене утакмице убудуће играју и петком, а Прве лиге Србије и понедјељком.

Циљ тога је, како је саопштено, да се повећа број гледалаца на стадионима.

Клубови Прве лиге Србије моћи ће од наредне сезоне да имају највише двојицу странаца, а у Супер лиги за жене и Првој футсал лиги четири.

Одбор за хитна питања ФСС предложио је да се смањи број главних и помоћних судија Супер лиге и Прве лиге, а у складу с препорукама Судијске комисије Уефе.

Предложено је да се смањи број делегата и уведе обавезно полагање стручног испита у циљу квалитетнијег надзора на утакмицама.

Такође ће се извршити измене дисциплинског правилника по ком ће клубови бити одговорни за неиспуњавање финансијских обавеза према ФСС.

Предложено је да клубови Прве лиге могу да траже одлагање утакмице ако имају бар четворицу играча у репрезентативним селекцијама, умјесто двојице колико је било до сада.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана