Evropski derbi za šampionsku trku

Glas Srpske
Evropski derbi za šampionsku trku

Beograd - U prikrajku velikog evropskog uspjeha „vječitih“ rivala Partizan i Crvena zvezda (večeras, 18 časova) odigraće 156. međusobni prvenstveni meč koji dočekuju u različitim okolnostima.

Aktuelni šampion zaostaje devet bodova za „crveno-bijelima“ i sa većim pritiskom ulazi u ovaj derbi. Svakako da su i jedni i drugi osokoljeni evropskim proljećem, ali pobjeda protiv „vječitog“ rivala uvijek je bila imperativ. Ipak, mora se priznati da je euforija zbog istorijskog uspjeha najvećih klubova srpskog fudbala pomalo gurnula u zapećak ovu utakmicu. Ne postoji bolji način da se spusti zavjesa na jesenji dio sezone, a napadač Partizana Ognjen Ožegović ima posebnu želju da postigne pošto je nastupao za ljutog protivnika.

- Jedan od mojih ciljeva koje sam zacrtao po dolasku u Partizan jeste da pomognem ekipi da pobedi u derbiju. Isto kao što sam rekao pred Jang bojs da ću dati gol i da ću pružiti svoj maksimum. Bio bih najsrećniji čovek na svetu kada bismo ostvarili taj cilj. Radovao sam se kada sam kao igrač Napretka dao gol Zvezdi, možete misliti kako će biti sada - rekao je Ožegović.

Trener Miroslav Đukić ima dvije brige manje, jer može da računa na Zorana Tošića i Evertona pa će na miru moći da izabere najboljih 11. Većih kadrovskih problema nema ni njegov kolega sa protivničke klupe Vladan Milojević. Očekuje se da Filip Stojković bude spreman, dok je od ranije odsutan Nemanja Radonjić.

- Ne bavim se Partizanom, a što se nas tiče, nemojte da ste ubeđeni da smo rasterećeni. Igramo kao da je egal, kao da tek počinje prvenstvo. Ako budemo pravili kalkulacije, onda to nije dobro. Neću da razmišljam o tome. Imam dileme, ali ne očekujem taktička iznenađenja - rekao je Milojević.

U smiraj sezone dosta se priča o prelaznom roku i potencijalnim pojačanjima. Tako se govori i o odlascima pojedinih igrača pa se pojavila informacija da je Zvezda odbila ponudu Rena tešku sedam miliona evra za Ričmonda Boaćija. Povrijeđeni Marko Janković interesantan je Benfiki i pitanje je kako će se čelnici Partizana postaviti u toj situaciji.

Suma ili Pantić

Sigurno je da Miroslav Đukić razmišlja šta da radi sa Sejdubom Sumom, jer nije najzadovoljniji njegovim partijama, a ni ponašanjem. Danilo Pantić bi sigurno trebalo da bude u startnih 11, a možda Đukić počne sa Sumom na poziciji iza napadača.

Milojevićeva dilema

Biće zanimljivo vidjeti kome će Vladan Milojević dati prednost u napadu ili će možda zaigrati sa dva napadača, što do sada nije često radio. Aleksandar Pešić je prvi strijelac lige sa 16 golova i uglavnom je starter, dok je Ričmond Boaći prednost dobijao u Evropi, a u prvenstvu igrao zavisno od težine utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana