Европски дерби за шампионску трку

Глас Српске
Европски дерби за шампионску трку

Београд - У прикрајку великог европског успјеха „вјечитих“ ривала Партизан и Црвена звезда (вечерас, 18 часова) одиграће 156. међусобни првенствени меч који дочекују у различитим околностима.

Актуелни шампион заостаје девет бодова за „црвено-бијелима“ и са већим притиском улази у овај дерби. Свакако да су и једни и други осокољени европским прољећем, али побједа против „вјечитог“ ривала увијек је била императив. Ипак, мора се признати да је еуфорија због историјског успјеха највећих клубова српског фудбала помало гурнула у запећак ову утакмицу. Не постоји бољи начин да се спусти завјеса на јесењи дио сезоне, а нападач Партизана Огњен Ожеговић има посебну жељу да постигне пошто је наступао за љутог противника.

- Један од мојих циљева које сам зацртао по доласку у Партизан јесте да помогнем екипи да победи у дербију. Исто као што сам рекао пред Јанг бојс да ћу дати гол и да ћу пружити свој максимум. Био бих најсрећнији човек на свету када бисмо остварили тај циљ. Радовао сам се када сам као играч Напретка дао гол Звезди, можете мислити како ће бити сада - рекао је Ожеговић.

Тренер Мирослав Ђукић има двије бриге мање, јер може да рачуна на Зорана Тошића и Евертона па ће на миру моћи да изабере најбољих 11. Већих кадровских проблема нема ни његов колега са противничке клупе Владан Милојевић. Очекује се да Филип Стојковић буде спреман, док је од раније одсутан Немања Радоњић.

- Не бавим се Партизаном, а што се нас тиче, немојте да сте убеђени да смо растерећени. Играмо као да је егал, као да тек почиње првенство. Ако будемо правили калкулације, онда то није добро. Нећу да размишљам о томе. Имам дилеме, али не очекујем тактичка изненађења - рекао је Милојевић.

У смирај сезоне доста се прича о прелазном року и потенцијалним појачањима. Тако се говори и о одласцима појединих играча па се појавила информација да је Звезда одбила понуду Рена тешку седам милиона евра за Ричмонда Боаћија. Повријеђени Марко Јанковић интересантан је Бенфики и питање је како ће се челници Партизана поставити у тој ситуацији.

Сума или Пантић

Сигурно је да Мирослав Ђукић размишља шта да ради са Сејдубом Сумом, јер није најзадовољнији његовим партијама, а ни понашањем. Данило Пантић би сигурно требало да буде у стартних 11, а можда Ђукић почне са Сумом на позицији иза нападача.

Милојевићева дилема

Биће занимљиво видјети коме ће Владан Милојевић дати предност у нападу или ће можда заиграти са два нападача, што до сада није често радио. Александар Пешић је први стријелац лиге са 16 голова и углавном је стартер, док је Ричмонд Боаћи предност добијао у Европи, а у првенству играо зависно од тежине утакмице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана