Ду­шко Пи­је­тло­вић, за “Глас Срп­ске”: Још То­кио па да се опра­шта­мо

Иван Драгичевић
Ду­шко Пи­је­тло­вић, за “Глас Срп­ске”: Још То­кио па да се опра­шта­мо

Ватерполисти Србије нису се уморили од добрих резултата. Засићење код њих не постоји, а то су потврдили новим слављем у Свјетској лиги. Србија је 12. пут освојила ово такмичење, које је ове године имало још већу важност, јер је шампион изборио пласман на Олимпијске игре.

Србија је поново прва обезбиједила олимпијску визу. Размишљања најбољих српских ватерполиста већ сада су усмјерена ка Токију. Сидраш “делфина” Душко Пијетловић каже да ће Токио бити посљедња станица ове генерације.

ГЛАС: Још једно велико славље за репрезентацију Србије. Да ли Вас је олимпијска виза додатно мотивисала?

ПИ­ЈЕ­ТЛОВИЋ: Не могу да кажем да је Светска лига неважно такмичење, али освојили смо је толико пута. Сада нам је био циљ да обезбедимо одлазак на Олимпијске игре, тако да смо победом против Хрватске спојили и једно и друго. Токио нам је био приоритет и срећни смо што смо поново први у томе успели.

ГЛАС: Ваши саиграчи говоре да су Олимпијске игре круна ове генерације?

ПИЈЕТЛО­ВИЋ: Па да, сигурно ћу се повући из репрезентације после Токија. Биће то последње такмичење на којем ћемо наступити у оваквом саставу. Тамо ћемо имати само један циљ, а то је златна медаља. Све је подређено Олимпијским играма.

ГЛАС: Очекује вас и Свјетско првенство у Јужној Кореји, да ли ће Србија тамо бити у подмлађеном саставу?

ПИЈЕ­ТЛО­ВИЋ: Нисам још разговарао са селектором о томе. Морам да узмем неколико дана да се одморим, па ћемо онда да видимо. Највероватније нећу играти. Неки договор одраније је био да млађи играчи преузму одговорност у Кореји. Волио бих да они играју, јер би било добро да осете велико такмичење годину пре нашег повлачења. Још ћемо да видимо ових дана како буде текао опоравак и шта Дејан Савић планира.

ГЛАС: Када сте посљедњи пут имали слободно љето?

ПИЈЕ­ТЛО­ВИЋ: Не сећам се тачно. Са репрезентацијом сам 20 година. Те 1999. године био сам део младе репрезентације и од тада нисам ниједно лето пропустио. Ето, остаје ми још Токио па ће бити слободних лета.

ГЛАС: Иду ли ватерполисти на море?

ПИЈЕ­ТЛО­ВИЋ: Идем због породице. Деца се купају, жена се сунча, али ја не улазим у воду (смијех).

ГЛАС: Да ли сте имали сличну утакмицу као ову против Хрватске, ако узмемо у обзир услове у којима сте играли?

ПИЈЕ­ТЛО­ВИЋ: Играо сам по киши много пута, није да нама то нешто смета, јер смо у води. Али не памтим да сам видео тако јаку кишу. Било је теже публици. Изненадио сам се када сам видео да људи не одлазе. Били су потпуно мокри, више него ми.

ГЛАС: Колико је тешко играти против екипе коју знате у душу и која зна све о вама, као што је Хрватска?

ПИЈЕ­ТЛО­ВИЋ: То можемо да питамо и Новака Ђоковића, он стално игра против Надала и Федерера. Наше утакмице су увек занимљиве. Две најбоље репрезентације увек пруже најбољу ватерполо представу. Толико пута смо се састали у прошлости и увек је био добар меч. Добили смо их два пута сада у Београду, а имаћемо још великих утакмица.

Нема тен­зи­ја са Хр­ватима

ГЛАС: Хрвати су рекли да су господски дочекани у Београду, утисак је да су ватерполисти увијек мирољубиви?

ПИЈЕ­ТЛО­ВИЋ: Утакмице са Хрватском носе тензију код људи, код нас није тако. Играли смо много пута, а све те момке упознали смо у клубовима. Код нас нема тензије у базену. Нисам љубитељ звиждања или нечег екстремнијег. Волим да све остане у домену спорта, па да се ми такмичимо у базену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана