Душан Тадић: Грузијци неће паркирати аутобус

Срна
Душан Тадић: Грузијци неће паркирати аутобус

Београд - Најкреативнији српски фудбалер Душан Тадић вјерује у квалитет "орлова" пред меч квалификација за Мундијал 2018. године који играју са Грузијом (сутра у 18 часова), али је свјестан да их чека тежак посао у Тбилисију.

Нема сумње да је Србија боља репрезентација, али сутрашњи ривал може да буде веома незгодан. Схватили су то и Велшани, који су на свом стадиону једва извукли бод, па из тог разлога сви у табору "орлова" позивају на опрез. Селектор Славољуб Муслин је са својим тимом детаљно изанализирао противника и ништа не препушта случају. Нема опуштања или потцјењивања због тога што Грузија у свом саставу не посједује звучна имена.

- Стигли смо да их разложимо на просте факторе и максимално упознамо. То селектор потенцира. Знамо одакле прете опасности, али и где су им слабости. Пробаћемо да искористимо све њихове слабе стране - рекао је Тадић.

Фудбалер Саутемптона не бјежи од улоге фаворита која је намијењена Србији. Друго мјесто на табели, осам освојених бодова и добра форма стављају "орлове" у супериоран положај пред овај дуел.

- Идемо по три бода, као и у свакој утакмици, небитно ко је противник. Искрено се надам да ћемо то остварити. Најбитније је да имамо добар приступ и да покажемо квалитет. Неће бити нимало лако, зато што мислим да је реч о доброј екипи, са добрим појединцима, што су показале претходне утакмице против Велса и Аустрије. Одиграли су квалитетно, али верујемо у себе - рекао је Тадић.

Бивши фудбалер Војводине не вјерује да ће Грузијци паркирати аутобус испред свог шеснаестерца, јер играју на гол више. Навијачи Србије страховали су да Тадић неће бити спреман за овај меч, јер је зарадио лакшу повреду у дуелу против Тотенхема. Успио је да санира проблеме за један од најважнијих сусрета у квалификацијама за Свјетско првенство које ће бити одиграно наредне године у Русији.

Жели поштовање у клубу

Тадић је стандардни члан прве поставе Саутемптона, али од 20 утакмица Премијер лиге у којима је стартовао, само је на четири дочекао посљедњи судијски звиждук на терену.

- Наравно, не очекујем да ме мења. Један сам од најспремнијих играча тамо, добро се осећам. Много значим екипи, зато мислим да заслужујем веће поштовање. Хоћу да играм 90 минута, ништа спектакуларно. Нисам размишљао о томе шта ћу на крају сезоне, тренутно сам концентрисан само на репрезентацију и Саутемптон - истакао је Тадић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана