Dupla kruna ili spas sezone

Glas Srpske
Dupla kruna ili spas sezone

Beograd - Kup Srbije posljednjih godina nekako je izgubio na važnosti, ali večerašnje finale (19) ne može da se podvede pod kategoriju nebitnog. Prije svega, jer o trofeju odlučuju “vječiti” rivali, te zbog različitog raspoloženja kakvo vlada u Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Najbolja sezona od one čuvene 1990/91. može za ekipu sa stadiona “Rajko Mitić” da bude još bolja, jer ima šansu da osvoji duplu krunu poslije 12 godina, dok će fudbaleri Partizana večeras pokušati sa spasu što se spasiti može. Kao što je i običaj, predstavnici dva tima održali su zajedničku konferenciju za štampu koja je prošla u vedrom raspoloženju. Savo Milošević i Vladimir Stojković sportski su čestitali Vladanu Milojeviću i Vujadinu Saviću osvajanje titule, ali su ipak dodali da će im pokušati pokvariti duplo slavlje.

- Učinićemo sve da izađemo kao pobednici. Možemo delom da spasimo sezonu. Za veliki klub znači kada se uzme jedan trofej u toku godine. Osvajanje Kupa bi nam doneo rasterećeniji kalendar, značilo bi nam dve nedelje kasnije da počnemo pripreme. Znam da moja ekipa može više od onoga što je prikazala do sada. Takođe, očekujem bolju Zvezdu nego što je bila u poslednjih mesec, dva. Nadam se da neće biti na onom nivou kao u Ligi šampiona (smeh). Svakako očekujem da oba rivala budu bolja - rekao je Milošević.

On će pokušati da nadmudri kolegu na klupi šampiona Srbije koji još nije osjetio gorčinu neuspjeha u šest utakmica sa najvećim rivalom.

- Ostvarili smo prvi cilj, ali sama činjenica da Zvezda 12 godina nije osvojila duplu krunu, daje dodatni motiv. Nije utakmica za bodove, ali dobijate odmah posle meča pehar. Inače, ne želim da moji igrači budu rasterećeni ni na treningu, a kamoli na ovako važnoj utakmici. Prošle godine nismo stigli da dođemo do finala. Ove momke izuzetno cenim, jako ih volim, imamo dobru komunikaciju. Neki put ne odigrate na svom nivou, ali za ovakav meč ne znam šta bi posebno mogao da kažem igračima da bi ih dodatno motivisao. Dovoljno će biti motivisani samom činjenicom da igraju za duplu krunu - rekao je Milojević.

Vujadin Savić je već podigao trofej namijenjen pobjedniku šampionata, a kao kapiten nije imao priliku da u rukama drži trofej za najboljeg u najmasovnijem takmičenju.

- Naš cilj je da osvojimo duplu krunu koju predugo čekamo. Iskreno se nadam da ćemo uspeti u tome - naglasio je Savić.

Kao bivši fudbaler Zvezde, Stojković je uvijek imao vruć doček na “Marakani” ali sada očekuje pomirljivije tonove.

- Čestitam Zvezdi titulu. Ovo je za nas najbitnija utakmica za koju se nadam da će biti lepa. Voleo bih kao roditelj da dođe vreme kada će deca moći bez problema da dolaze na stadion. Nadam se da neće biti provokacija - podvukao je Stojković.

Srđan Babić zbog žutih kartona neće biti u sastavu, a Ričmond Boaći vuče povredu već duže  vrijeme, dok Partizan nema kadrovskih problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana