Дупла круна или спас сезоне

Глас Српске
Дупла круна или спас сезоне

Београд - Куп Србије посљедњих година некако је изгубио на важности, али вечерашње финале (19) не може да се подведе под категорију небитног. Прије свега, јер о трофеју одлучују “вјечити” ривали, те због различитог расположења какво влада у Црвеној звезди и Партизану.

Најбоља сезона од оне чувене 1990/91. може за екипу са стадиона “Рајко Митић” да буде још боља, јер има шансу да освоји дуплу круну послије 12 година, док ће фудбалери Партизана вечерас покушати са спасу што се спасити може. Као што је и обичај, представници два тима одржали су заједничку конференцију за штампу која је прошла у ведром расположењу. Саво Милошевић и Владимир Стојковић спортски су честитали Владану Милојевићу и Вујадину Савићу освајање титуле, али су ипак додали да ће им покушати покварити дупло славље.

- Учинићемо све да изађемо као победници. Можемо делом да спасимо сезону. За велики клуб значи када се узме један трофеј у току године. Освајање Купа би нам донео растерећенији календар, значило би нам две недеље касније да почнемо припреме. Знам да моја екипа може више од онога што је приказала до сада. Такође, очекујем бољу Звезду него што је била у последњих месец, два. Надам се да неће бити на оном нивоу као у Лиги шампиона (смех). Свакако очекујем да оба ривала буду боља - рекао је Милошевић.

Он ће покушати да надмудри колегу на клупи шампиона Србије који још није осјетио горчину неуспјеха у шест утакмица са највећим ривалом.

- Остварили смо први циљ, али сама чињеница да Звезда 12 година није освојила дуплу круну, даје додатни мотив. Није утакмица за бодове, али добијате одмах после меча пехар. Иначе, не желим да моји играчи буду растерећени ни на тренингу, а камоли на овако важној утакмици. Прошле године нисмо стигли да дођемо до финала. Ове момке изузетно ценим, јако их волим, имамо добру комуникацију. Неки пут не одиграте на свом нивоу, али за овакав меч не знам шта би посебно могао да кажем играчима да би их додатно мотивисао. Довољно ће бити мотивисани самом чињеницом да играју за дуплу круну - рекао је Милојевић.

Вујадин Савић је већ подигао трофеј намијењен побједнику шампионата, а као капитен није имао прилику да у рукама држи трофеј за најбољег у најмасовнијем такмичењу.

- Наш циљ је да освојимо дуплу круну коју предуго чекамо. Искрено се надам да ћемо успети у томе - нагласио је Савић.

Као бивши фудбалер Звезде, Стојковић је увијек имао врућ дочек на “Маракани” али сада очекује помирљивије тонове.

- Честитам Звезди титулу. Ово је за нас најбитнија утакмица за коју се надам да ће бити лепа. Волео бих као родитељ да дође време када ће деца моћи без проблема да долазе на стадион. Надам се да неће бити провокација - подвукао је Стојковић.

Срђан Бабић због жутих картона неће бити у саставу, а Ричмонд Боаћи вуче повреду већ дуже  вријеме, док Партизан нема кадровских проблема.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана