Drinčić projektilom srušio Zvezdu!

B92
Drinčić projektilom srušio Zvezdu!

Beograd - Fudbaleri Partizana savladali su Crvenu zvezdu 1:0 (0:0) u 147. vječitom derbiju, u devetom kolu Jelen Superlige Srbije.

Odličan meču Humskoj opet je rješio Nikola Drinčić, koji je 13 minuta prije kraja "projektilom" iz slobodnog udarca savladao Predraga Rajkovića. Na sličan način "Drina" je rješio i prošli derbi.

Partizan je zadržao maksimalan učinak u JSL, ima osam pobjeda i četiri boda više od Zvezde, ali i meč manje. Crno-bijeli su drugi put u nizu savladali rivala na svom terenu.

Oba tima su igrala veoma otvoreno i pružila lijepu fudbalsku predstavu za oko 25.000 navijača koji su sa dvije bakljade na jugu u dva momenta prekidali derbi.

Partizan je bio konkretniji u prvih 20 minuta meča, prvi je Zvezdi zapretio Ćirković šutem sa 30-ak metara, što je Rajković odbranio. U nastavku napada Škuletić je dobro šutirao, ali pored gola.

U nastavku poluvremena Zvezda je preuzela kontrolu i imala dvije sjajne šanse. U obije se našao najmlađi učesnik u istoriji derbija, 17-godišnji Luka Jović, koji prvo propušta zicer sa pet metara, a potom loše šutira sa desetak.

U drugom poluvremenu Zvezda je zaigrala još otvorenije, pa su i igrači Partizana imali više prostora za opasne napade, pa je bio i opasniji.

Prvo je dobru poziciju poslije ubacivanja iz auta propustio Branko Ilić, koji sa 5-6 metara šalje loptu preko gola. Uzvratio je Jović, ali glavom šutira neprecizno.

U narednih 20-ak minuta u centru pažnje bio je Škuletić, Lazović i Živković su mu namiestili nekoliko sjajnih šansi, on se sam izborio za jednu, ali je Rajković spasao Zvezdu sa dve odlične intervencije.

Konačno, 13 minuta prije kraja Partizan stiže do gola i pobjede. Lazović je pobjegao Laziću koji ga ruši na ivici kaznenog s desne strane. Loptu postavljaju Drinčić i lijevonogi Živković.

Ipak, šutira Partizanov specijalista za prekide, snažno po sredini gola, Rajković pokušava da zaustavi loptu, ali nedovoljno odlučan, pa mu ona prolazi kroz ruke u mrežu.

Paratizan dobija drugi derbi u nizu, a već 12. je završen pobjedom nekog tima. Crno-bijeli su nastavili tradiciju u kojoj domaćin dobija derbi, a koja je produžena na pet utakmica.

U prvim mečevima 9. kola JSL pobjede su ostvarili Čukarički, Mladost i Voždovac, gdje je u centru pažnje bio Stefan Babović.

Jelen Sulerliga, 9. kolo:
Humska 1, stadion Partizan, 25.000 navijača; sudija: Milorad Mažić
Partizan – Crvena zvezda 1:0 (0:0)
Drinčić 77

Partizan: Lukač – Volkov, Stanković, B. Ilić, Vulićević – Ćirković, Drinčić (Marković 90'), S. Ilić (Pantić 71'), Grbić (Živković 56') – Lazović, Škuletić

Crvena zvezda: Rajković – Lazić, Mijailović, Pavićević, Pečnik – Kovačević, Bosančić (Avramovski 80'), Ristić (Katai 80'), Gavrić, Lazović – Jović (Rakić 65')

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana