Dragić očekivano MVP, Bogdan u prvoj petorci

B92
Dragić očekivano MVP, Bogdan u prvoj petorci

Goran Dragić, Aleksej Šved, Bogdan Bogdanović, Luka Dončić i Pau Gasol je pet najboljih igrača Evrobasketa.

Dvojica bekova koji su Slovence vodili do zlatne medalje bez poraza na turniru uz devet pobjeda, našli su svoje mjesto u 'ol star' petorci, ali je onaj stariji sa NBA iskustvom ponio i MVP priznanje na turniru.


Goran Dragić je odigrao potpuno nevjerovatno prvo poluvreme protiv Srbije kojoj je ubacio 26 poena u finalu. Do kraja je Dragić ubacio još devet koševa da bi sakupio 35 u finalu i skoro 23 po utakmici.

Na listi strelaca su ispred njega samo Kristaps Porzingis sa 23.6, Nijemac Denis Šruder sa 23.7 i najbolji strijelac prvenstva, Rus Aleksej Šved sa 24.3 poena u prosjeku.

Vođa srpske selekcije Bogdan Bogdanović nije uspieo da odvede Srbiju do zlata, poklekao je njegov tim na posliednjem stepeniku, a novi bek Sakramento Kingsa je u porazu imao 22 poena, četiri skoka i pet asistencija.

Dončić, kome se predviđa svijetla NBA karijera je završio takmičenje kao četvrti skakač prvenstva, a petorku upotpunjuje Pau Gasol.

Srbija je u finalu izgubila od Slovenije sa 93:85 i osvojila je srebrnu medalju, a Slovenci su se po prvi put okitili zlatom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana