Драгић очекивано МВП, Богдан у првој петорци

Б92
Драгић очекивано МВП, Богдан у првој петорци

Горан Драгић, Алексеј Швед, Богдан Богдановић, Лука Дончић и Пау Гасол је пет најбољих играча Евробаскета.

Двојица бекова који су Словенце водили до златне медаље без пораза на турниру уз девет побједа, нашли су своје мјесто у 'ол стар' петорци, али је онај старији са НБА искуством понио и МВП признање на турниру.


Горан Драгић је одиграо потпуно невјероватно прво полувреме против Србије којој је убацио 26 поена у финалу. До краја је Драгић убацио још девет кошева да би сакупио 35 у финалу и скоро 23 по утакмици.

На листи стрелаца су испред њега само Кристапс Порзингис са 23.6, Нијемац Денис Шрудер са 23.7 и најбољи стријелац првенства, Рус Алексеј Швед са 24.3 поена у просјеку.

Вођа српске селекције Богдан Богдановић није успиео да одведе Србију до злата, поклекао је његов тим на послиедњем степенику, а нови бек Сакраменто Кингса је у поразу имао 22 поена, четири скока и пет асистенција.

Дончић, коме се предвиђа свијетла НБА каријера је завршио такмичење као четврти скакач првенства, а петорку употпуњује Пау Гасол.

Србија је у финалу изгубила од Словеније са 93:85 и освојила је сребрну медаљу, а Словенци су се по први пут окитили златом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана