Ђорђевић: Одлука за два-три дана

Агенције
Ђорђевић: Одлука за два-три дана

Селектор Србије Александар Ђорђевић још није одлучио којих ће 12 кошаркаша наступити на предстојећем Европском првенству.

"Нећемо још одлучити којих 12 ће ићи на Европско првенства, настављамо са радом у Београду. Сви који су ту су заслужили да буду међу 12 и настављамо даље. Тек за два-три дана ћемо одлучити ко иде на шампионат", рекао је Ђорђевић новинарима у Бањалуци.

Ђорђевић је рекао да је задовољан неким аспектима игре у побједи над Словенијом 95:88, али не и свим.

“Словеначка репрезентација је одлично припремила утакмицу, извукавши поуке из меча који смо играли пре два дана у Љубљани. Покушали су да нас нападну атипичним петоркама, са четири, па у неким моментима и пет ‘малих’ играча, са Балажићем као јединим високим“, почео је анализу Ђорђевић.

“Желели су да брзином одговоре на нашу висину и доминацију у рекету. Задовољан сам начином на који смо одговорили на агресивну одбрану до границе фаула, коју су форсирали Словенци. Моји играчи су одговорили на исти начин, ушли су у дуел и праву кошаркашку битку. Оно што није добро јесте податак да смо промашили чак 17 слободних бацања. То је био и један од важнијих разлога што утакмицу нисмо решили у нашу корист у 40 минута, него тек после продужетка“, додао је селектор послије тријумфа у посљедњој припреми пред Евробаскет.

Утакмица је одиграна у Бањалуци пред пуном двораном Борик.

“Желим да се у име играча, стручног штаба и мене захвалим публици у Бања Луци, која нас је сјајно дочекала и бодрила током целе утакмице. Волео бих да та сјајна атмосфера није била разлог за опуштање и слабији улазак у утакмицу наше екипе јер за играча увек треба да буде додатни мотив када игра пред својом публиком“.

Ђорђевић ће по повратку у Београд саопштити имена још двојице играча који неће путовати на ЕП, на којем Србија такмичење почиње петог септембра дуелом са Шпанијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана