Ђоковић због паузе испада из првих 100

Глас Српске
Ђоковић због паузе испада из првих 100

Базел - Одлука Новака Ђоковића да лакат опоравља природним путем очигледно није била добра па је након једног одиграног турнира морао на операцију, због које ће паузирати највјероватније до Вимблдона.

Тако би малтене могао комплетирати пуну годину без играња, ако се изузме наступ на овогодишњем Аустралијен опену, пошто је управо након прошлог турнира у Лондону кренуо на шестомјесечну паузу која је трајала до почетка 2017. Након дугог мировања и опоравка у Мелбурну је стигао до четвртог кола, гдје је изгубио од Хјеон Џунга, али се видјело да није 100 одсто здрав. Због тога је у Швајцарској оперисао проблематични десни лакат и мораће поново на дужу паузу. Ови проблеми муче га посљедње двије године, а за то вријеме добијао је доста различитих дијагноза и препорука, а на крају је морао под нож. Он се огласио и рекао да је на добром путу да се потпуно опорави и да се нада скором повратку на терен како би се вратио игрању, којег се доста ужелио. Међутим, како се спекулише, први турнир на којем би могао заиграти је Вимблдон, који је на програму од 2. до 15. јула. Тако би могао поново бити ван терена шест мјесеци, што би значило да ће услиједити нови пад на АТП листи, а тренутно се налази на 13. мјесту са 2.470 бодова. Оно што је сигурно је да неће бранити 90 поена у Акапулку (27. фебруар), исто толико у Индијан Велсу (6. март), двоструко више у Монте Карлу (17. април), као и вјероватно 360 у Мадриду (8. мај) и 600 у Риму (15. мај). Ако све буде у реду, можда би могао да се врати бар за Ролан Гарос, који почиње крајем маја, јер је на шљаци мање оптерећење. Ако се црне прогнозе остваре и не заигра до Вимблдона, онда ће изгубити још 360 бодова у Паризу и 250 у Истборну. Ако би пропустио све ове турнире, изгубио би укупно 1.930 бодова и могао би испасти из првих 100, па чак и још више. Међутим, у овом тренутку сигурно га не интересује стање на АТП листи, већ да се опорави и врати игрању.

Надал: Тенис исцрпљује

Стриц и бивши тренер најбољег шпанског тенисера Рафаела Надала, Тони, сматра да су играчи под великим притиском, о чему најбоље говоре повреде оних из врха.

- Тенис је исцрпљујући. Свједочили смо томе посљедњих сезона. Превише играча је повријеђено. Прошле године најбољих пет на свијету није могло да се такмичи на завршном мастерсу у Лондону, Рафа је био шести. То је превише. Видимо да је Мареј оперисан, Ђоковић има проблема. Нешто мора да се уради - казао је Тони.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана