Đoković usrećio 110 mališana

Agencije
Đoković usrećio 110 mališana

Kopaonik - Iako je prvi teniser svijeta i gotovo da nema slobodnog vremena, Novak Đoković uvijek pronađe način da usreći najmlađe.

Tačno 110 mališana, učenika od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola iz Aleksandrovca, Gornjeg Milanovca, Pećinaca, Žitorađe i Šida družiće se narednih dana na Kopaoniku, na četvrtom Kampu prijateljstva - "Drugarijadi", koju organizuje fondacija "Novak Đoković". Pošto je zbog povrede otkazao učešće na turniru u Pekingu, srpski as juče je otvorio ovogodišnju "Drugarijadu".

- "Drugarijada" je tokom godina postala mesto najlepših dečijih susreta. Mesto na kojem imaju priliku da kroz igru i zabavu razviju nove veštine, upoznaju do sada nepoznate predele, nauče puno o fer-pleju, timskom duhu, ali i o važnosti deljenja i različitosti između ljudi - izjavio je Đoković.

Djeca su vjerovatno sanjala susret sa najboljim teniserom planete, a on je ponosan što svake godine ima priliku da upozna nove mališane i provede zanimljive trenutke s njima.

- Svaki momenat sa njima me čini bogatijim čovekom zbog emocija koje delimo. Usrećiti najmlađe, postati deo njihovih života i uspomena je zaista neprocenjivo - rekao je najbolji teniser svijeta.

Njegova supruga Jelena, nacionalni direktor fondacije, izjavila je da je najveći uspjeh kada svaka nova "Drugarijada" bude bolja od prethodne.

- Među brojim aktivnostima naći će se one sportsko-rekreativne, usmerene na pravilan razvoj tela i mišića, radionica zdrave hrane, kurs plivanja, kao i mnoge druge kroz koje će moći da iskažu svoju kreativnost i talenat - rekla je Jelena Đoković.

I ove godine partner kampa prijateljstva je Fondacija princeze Šarlin od Monaka, a organizaciju su pomogli mnogobrojni sponzori.

Marej: Cilj mi je prvo mjesto

Dok se Novak Đoković druži sa djecom, Endi Marej pokušava da smanji zaostatak na ATP listi, a čak se nada i prvom mjestu. Marej je odlučio da učestvuje na turniru u Pekingu gdje bi mogao nadoknaditi 1.000 bodova zaostatka, jer prošle sezone nije igrao, a Đoković je osvojio titulu.

- Cilj mi je da budem broj jedan i to pokušavam da ostvarim. Nikada nisam bio na vrhu, to je nešto što želim da učinim prvi put u životu. To je veća motivacija za mene nego za neke momke koji su ranije uspijevali to da ostvare - rekao je Marej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana