Đoković spreman za američku turneju

Glas Srpske
Đoković spreman za američku turneju

Toronto - Pred najboljim srpskim teniserom Novakom Đokovićem je američka turneja na kojoj će, kao i svake godine, formu za US open brusiti na turnirima u Torontu i Sinsinatiju.

Upravo je Sinsinati jedini turnir iz masters serije 1.000 koji mu nedostaje, iako je čak četiri puta igrao u finalu. Međutim, prije ovog pohoda Novaka očekuje Rodžers kup u Torontu, koji je na programu od 6. do 12. avgusta.

Đoković prošle godine zbog povrede lakta nije učestvovao u Kanadi i eventualnim dobrim plasmanom na kraju mogao bi znatno da popravi poziciju na ATP listi, pošto je trenutno deseti igrač svijeta. Prvi put od početka karijere Novak ne brani nijedan bod na najvećim turnirima, sa slobodom da izvede skok od desetak mjesta, kao poslije titule na Vimbldonu. U prilog srpskom teniseru ide i činjenica da najveći rivali imaju šta da brane do kraja sezone. Rafael Nadal pored titule na US openu brani više od hiljadu bodova, dok Rodžer Federer na svakom turniru mora sačuvati barem po 500. Kada je Rodžers kup u pitanju Novak će pokušati da stigne do pete titule u Kanadi. Do sada je pobjeđivao 2007, 2011, 2012. i 2016. godine, a ime prvog protivnika saznaće na žrijebu koji će biti održan u petak. Potom slijedi već pomenuti masters u Sinsinatiju i nema sumnje da će srpski teniser biti veoma motivisan da konačno trijumfuje na turniru koji će biti igran od 13. do 19. avgusta. Nakon toga slijedi sedam dana “odmora” i priprema za posljednji grend slem u sezoni - US open. Ovogodišnje učešće će biti Novakovo 13. u Velikoj jabuci, a do sada je titule osvajao 2011. i 2015. godine, dok je prošle godine zbog povrede lakta propustio takmičenje. Ako uzmemo u obzir da je betonska podloga, na kojoj će biti igrani svi turniri do kraja sezone, Novakova omiljena, onda ne bi trebalo da bude čudno kada bismo na završnom mastersu u Londonu srpskog asa vidjeli u borbi za povratak na prvo mjesto ATP liste.

Ponovo kod Imaza?

Đoković je u okviru priprema za predstojeće turnire otputovao u Marbelju, gdje je viđen kako trenira, što je pokrenulo sumnju navijača da je opet bio u kontaktu sa “guruom” Pepeom Imazom, za kojeg je trener Marjan Vajda insistirao da bude odstranjen iz ekipe. Međutim, sve ovo ne mora da bude tačno, pošto u ovom španskom ljetovalištu živi i radi Novakov brat Marko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana