Đoković se vraća već u Abu Dabiju

Agencije
Đoković se vraća već u Abu Dabiju

Abu Dabi - Navijači Novaka Đokovića ipak će nešto ranije nego što je očekivano na terenu vidjeti svog ljubimca, pošto će najbolji srpski teniser učestvovati na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, koji je na programu od 28. do 30. decembra.

Đoković se uspješno oporavlja od povrede lakta i već žestoko trenira kako bi što spremniji dočekao početak nove sezone u kojoj će pokušati da se vrati starim navikama, odnosno osvajanju turnira. Ove sezone igrao je vrlo slabo za njegove standarde, a na sve to je došla povreda lakta zbog koje pauzira još od jula i trećeg grend slema sezone Vimbldona. Nedavno su mediji u Australiji objavili da će prvi turnir na kojem će igrati naredne godine biti onaj u Brizbejnu, koji počinje 1. januara 2018, ali Đoković će ipak na teren četiri dana ranije u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

- Srećan sam što ću se vratiti u Abu Dabi peti put i što ću biti deo jubilarnog, desetog izdanja ovog turnira. Velika je čast nastupiti na ovom šampionatu, pored mene igraće sjajni teniseri i biće to pravi uvod u početak sezone. Konkurencija je jaka i biće pravi test za moj povratak i početak sezone. Abu Dabi je sjajno mesto i ovo će biti veliki događaj za sve fanove - rekao je Đoković.

Srpski teniser je tri puta u nizu osvajao turnir u Emiratima, a to se dogodilo 2011, 2012. i 2013. godine, dok je 2015. zbog bolesti predao meč u finalu Endiju Mareju. Đoković je trenutno sedmi igrač svijeta, a pored njega povratak na terenu u Abu Dabiju najavio je i Sten Vavrinka, koji takođe ima problema sa povredom. Ranije su učešće na ovom turniru potvrdili i trenutno najbolji igrač svijeta Rafael Nadal, Pablo Karenjo Busta, Dominik Tim i Miloš Raonić. Duel sa ovim igračima sigurno će dobro poslužiti Đokoviću da provjeri formu pred početak sezone i njemu omiljenog grend slema, Australijen opena.

Oporavlja se i Marej

Britanac Endi Marej drugi je član velike četvorke koji zbog povrede ne može da igra. Bilo je najavljeno da će pauzirati do 2018. godine, kao i Novak Đoković, ali izgleda da bi se i on na teren mogao vratiti ranije. Britanac je na "Instagramu" postavio post u kojem pokazuje da se uspješno oporavlja od povrede kuka uz komentar: "Polako, ali sigurno, vraćam se". Inače, Marej se muči sa povredom kuka još od sezone na travi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana