Ђоковић се враћа већ у Абу Дабију

Агенције
Ђоковић се враћа већ у Абу Дабију

Абу Даби - Навијачи Новака Ђоковића ипак ће нешто раније него што је очекивано на терену видјети свог љубимца, пошто ће најбољи српски тенисер учествовати на егзибиционом турниру у Абу Дабију, који је на програму од 28. до 30. децембра.

Ђоковић се успјешно опоравља од повреде лакта и већ жестоко тренира како би што спремнији дочекао почетак нове сезоне у којој ће покушати да се врати старим навикама, односно освајању турнира. Ове сезоне играо је врло слабо за његове стандарде, а на све то је дошла повреда лакта због које паузира још од јула и трећег гренд слема сезоне Вимблдона. Недавно су медији у Аустралији објавили да ће први турнир на којем ће играти наредне године бити онај у Бризбејну, који почиње 1. јануара 2018, али Ђоковић ће ипак на терен четири дана раније у Уједињеним Арапским Емиратима.

- Срећан сам што ћу се вратити у Абу Даби пети пут и што ћу бити део јубиларног, десетог издања овог турнира. Велика је част наступити на овом шампионату, поред мене играће сјајни тенисери и биће то прави увод у почетак сезоне. Конкуренција је јака и биће прави тест за мој повратак и почетак сезоне. Абу Даби је сјајно место и ово ће бити велики догађај за све фанове - рекао је Ђоковић.

Српски тенисер је три пута у низу освајао турнир у Емиратима, а то се догодило 2011, 2012. и 2013. године, док је 2015. због болести предао меч у финалу Ендију Мареју. Ђоковић је тренутно седми играч свијета, а поред њега повратак на терену у Абу Дабију најавио је и Стен Вавринка, који такође има проблема са повредом. Раније су учешће на овом турниру потврдили и тренутно најбољи играч свијета Рафаел Надал, Пабло Карењо Буста, Доминик Тим и Милош Раонић. Дуел са овим играчима сигурно ће добро послужити Ђоковићу да провјери форму пред почетак сезоне и њему омиљеног гренд слема, Аустралијен опена.

Опоравља се и Мареј

Британац Енди Мареј други је члан велике четворке који због повреде не може да игра. Било је најављено да ће паузирати до 2018. године, као и Новак Ђоковић, али изгледа да би се и он на терен могао вратити раније. Британац је на "Инстаграму" поставио пост у којем показује да се успјешно опоравља од повреде кука уз коментар: "Полако, али сигурно, враћам се". Иначе, Мареј се мучи са повредом кука још од сезоне на трави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана