Ђоковић се спрема за Америку

Б92
Ђоковић се спрема за Америку

Први рекет свијета Новак Ђоковић почео је припреме за Роџерс куп, након неколико недјеља паузе послије освајања Вимблдона.

Новак је у Београду почео припреме на тврдој подлози за турнир у Торонту (4-10. август) гдје ће титулу да брани Рафаел Надал.

Шпанац је прошле године поред Роџерс купа освојио још Синсинати и  US опен на америчкој љетњој турнеји, па Ђоковић има шансу да преузимањем титула повећа предност на првом мјесту на ATP листи која износи 460 бодова.

Ђоковић је прошле године стигао до полуфинала Роџерс купа гдје га је надиграо управо Надал са 4:6, 6:3, 5:7, па брани 360 поена у Торонту.

Потом га очекује одбрана свега 180 бодова у Синсинатију, једином Мастерсу који није освојио од укупно девет. Ђоковић је већ јединствен са осам различитих Мастерса, а освајањем Синсија изједначио би рекорд Ивана Лендла који једини има свих девет Мастерса.

Врхунац сезоне биће US опен (25. август – 8. септембар) у Њујорку гдjе је Ђоковић прошле године поражен у финалу, такође од Надала 2:6, 6:3, 6:4.

Новак је на претходних девет учешћа на "Флашинг медоузу" једном био шампион, 2011. и четири пута финалиста.

У завршници сезона Ђоковића очекују четири турнира на којима брани титуле – Пекинг, Шангај, Париз и Финале ATP тура у Лондону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана