Đoković puni baterije za povratak na vrh

Agencije
Đoković puni baterije za povratak na vrh

Pariz - Najbolji srpski teniser Novak Đoković zbog povrede propušta ostatak sezone, pa uz suprugu Jelenu i djecu Stefana i Taru puni baterije i traži način da se vrati na vrh.

Poslije povrede lakta, ali i nešto ranije, priznao je da mu tenis više nije prioritet, ali je poslije mjesec ili dva izbivanja sa terena počeo da priča o povratku i želji da ponovo bude tamo gdje je nekad bio. U razgovoru za inostrane medije dotakao se i filozofije, kao i u čemu trenutno uživa.

- "Fleš" - to je serija koju trenutno gledam sa suprugom. U pitanju je američka serija o jednom superheroju. Morate da imate filter, nešto prema čemu ćete da preusmerite misli sa tenisa, kako biste se relaksirali i napunili baterije. To je važno da biste bili motivisani da i sutra odete na teren i ponavljate iste stvari. Pošto ste potpuno u "svetu tenisa", nemate društveni život, a ako se ne interesujete za nešto drugo, veoma je teško zadržati želju za pobedom. Sve je kao "jin i jang" - u životu se sve vrti oko ravnoteže. Ako želite da osvojite najveće visine u sportu kakav je tenis, morate da imate holistički pristup i da zadovoljite sve svoje potrebe - emotivne, privatne, profesionalne… Sada sebe posvećujem porodici, supruzi i bebi, za razliku od većeg dela života kada je tenis bio prioritet, kao i tome da stvarno budem sposoban da savladam sopstveni ego - rekao je Đoković.

Poslije odlaska na oproštajnu utakmicu Dušana Ivkovića u Atinu, Đoković se vratio u Beograd i na društvenim mrežama podijelio video kako naporno trenira da bi spreman dočekao novu sezonu, a zatim je otišao u Pariz. Za razliku od prethodnih godina kada je godinu počinjao turnirom u Dohi, najavio je mogućnost da se vrati na Australijen openu, grend slemu koji je osvajao šest puta. On je trenutno šesti teniser na ATP listi, ali će godinu završiti van deset najboljih, s obzirom na to da neće odbraniti nijedan poen do kraja sezone.

Vilander nastavio po svom

Nekadašnji prvi teniser svijeta Mats Vilander kaže da Novak Đoković još ne može da se svrsta u istu kategoriju sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

- Rafa i Rodžer su prva dvojica tenisera koji su prešli u sportski "mejnstrim". Novak još ne uživa tu vrstu poštovanja jer su Federer i Nadal uradili sjajan posao u različitim aspektima - stil života, izgled, činjenica da ne znaš šta ćeš tačno dobiti svaki put kada izađu na teren. Oni su kao koncert "Rolingstonsa", a Novaka vidim više kao nezavisnog umjetnika - rekao je Vilander.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana