Ђоковић пуни батерије за повратак на врх

Agencije
Ђоковић пуни батерије за повратак на врх

Париз - Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић због повреде пропушта остатак сезоне, па уз супругу Јелену и дјецу Стефана и Тару пуни батерије и тражи начин да се врати на врх.

Послије повреде лакта, али и нешто раније, признао је да му тенис више није приоритет, али је послије мјесец или два избивања са терена почео да прича о повратку и жељи да поново буде тамо гдје је некад био. У разговору за иностране медије дотакао се и филозофије, као и у чему тренутно ужива.

- "Флеш" - то је серија коју тренутно гледам са супругом. У питању је америчка серија о једном суперхероју. Морате да имате филтер, нешто према чему ћете да преусмерите мисли са тениса, како бисте се релаксирали и напунили батерије. То је важно да бисте били мотивисани да и сутра одете на терен и понављате исте ствари. Пошто сте потпуно у "свету тениса", немате друштвени живот, а ако се не интересујете за нешто друго, веома је тешко задржати жељу за победом. Све је као "јин и јанг" - у животу се све врти око равнотеже. Ако желите да освојите највеће висине у спорту какав је тенис, морате да имате холистички приступ и да задовољите све своје потребе - емотивне, приватне, професионалне… Сада себе посвећујем породици, супрузи и беби, за разлику од већег дела живота када је тенис био приоритет, као и томе да стварно будем способан да савладам сопствени его - рекао је Ђоковић.

Послије одласка на опроштајну утакмицу Душана Ивковића у Атину, Ђоковић се вратио у Београд и на друштвеним мрежама подијелио видео како напорно тренира да би спреман дочекао нову сезону, а затим је отишао у Париз. За разлику од претходних година када је годину почињао турниром у Дохи, најавио је могућност да се врати на Аустралијен опену, гренд слему који је освајао шест пута. Он је тренутно шести тенисер на АТП листи, али ће годину завршити ван десет најбољих, с обзиром на то да неће одбранити ниједан поен до краја сезоне.

Виландер наставио по свом

Некадашњи први тенисер свијета Матс Виландер каже да Новак Ђоковић још не може да се сврста у исту категорију са Роџером Федерером и Рафаелом Надалом.

- Рафа и Роџер су прва двојица тенисера који су прешли у спортски "мејнстрим". Новак још не ужива ту врсту поштовања јер су Федерер и Надал урадили сјајан посао у различитим аспектима - стил живота, изглед, чињеница да не знаш шта ћеш тачно добити сваки пут када изађу на терен. Они су као концерт "Ролингстонса", а Новака видим више као независног умјетника - рекао је Виландер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана