Ђоковић предводи Србију против ослабљене Шпаније

Б92
Ђоковић предводи Србију против ослабљене Шпаније

Дејвис куп репрезентацију Србије ће у четвртфиналу тог такмичења против Шпаније предводити други тенисер свијета Новак Ђоковић.

Поред Ђоковића и селектора Ненада Зимоњића, на списку су и Виктор Троицки и Душан Лајовић.

"До почетка меча са Шпанцима остало је још десет дана и најважније је да до тада сви будемо здрави и спремни за тај изузетно тежак сусрет. Почињемо са заједничким припремама од понедељка. Радује нас што играмо код куће, пред домаћом публиком, много ће нам значити њихова подршка како бисмо из овог меча изашли као победници и пласирали се у полуфинале Светске групе", рекао је Зимоњић.

"Знамо наше квалитете, знамо да када смо сви здрави и у доброј форми да смо један од најјачих тимова света и да можемо победити сваког противника", додао је Зимоњић, преноси Тениски савез Србије.

Репрезентација Шпаније, која је до сада пет пута освајала Дејвис куп, у дуелу против Србије ће наступити без најбољег играча, Рафаела Надала. На списку нема ни другог рекета Шпаније Роберта Баутисте Агута.

Селекторка Шпаније Кончита Мартинес је за меч у Београду позвала Пабла Карења Бусту, Алберта Рамоса Виноласа, Марсела Гранољерса и Марка Лопеса.

"Шпанија је изузетно јак тим, има на располагању доста играча који су у било којој комбинацији изузетно јак тим. Свакако ће бити прилика за домаћу публику да ужива у врхунском тенису. Даћемо све од себе да Србији донесемо нову победу и славље", рекао је Зимоњић.

Селектори имају право промјене пријављених играча све до сат прије жреба који је на програму 6. априла.

Четвртфинале Дејвис купа између Србије и Шпаније игра се у дворани "Александар Николић" од 7. до 9. априла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана