Ђоковић потврдио – Штепанек нови тренер

Ђоковић потврдио – Штепанек нови тренер 30.11.2017 23:27 | Агенције

Српски тенисер Новак Ђоковић потврдио је да ће Чех Радек Штепанек бити његов нови тренер.

Србин је био без сталног тренера још од када је отпустио читав тренерски тим на челу са Марјаном Вајдом и Борисом Бекером.

Током љета је уз њега био Андре Агаси, Ђоковић се повукао послије Вимблдона због повреде лакта, а до краја сезоне је испао из Топ 10 по први пут у посљједњих десетак година.

„Ко је ово? Радек, Радек Штепанек је овде? Да видимо шта он ради“, рекао је Ђоковић у разговору са Штепанеком на шта је Чех одговорио да тренутно одмара.

„Уживам у времену и томе што не морам више да устајем рано, једем здраво и у свакодневној дисциплини“, рекао је Чех који је окончао своју дуготрајну каријеру у 38. години. Најбољи резултат у синглу му је било четвртфинале Вимблдона 2006. године на ГС турнирима.

„Врло је интересантно јер заправо тражим другог тренера, не знам шта си наумио али ако немаш ништа боље да радиш, можда бисмо могли да покушамо, можда би могао да ми будеш тренер?“, додао је Ђоковић у разговору са чешким тенисером.

„Знаш одмарао сам доста претходних шест недеља па бисмо могли да покушамо“, потврдио је Штепанек.

Штепанек у синглу током каријере није остварио значајне резултате, али јесте као дубл играч јер је освојио УС Опен, Аустралијан Опен и Дејвис куп два пута.

Остаје упамћен и као врло неугодан противник када год се сусретао на турнирима са Ђоковићем и један од играча који је остао дослиједан сервис-волеј игри.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица