Ђоковић поново на терену у Аустралији

Агенције
Ђоковић поново на терену у Аустралији

Атина - За разлику од претходне три године када је сезону почињао у Дохи, најбољи српски тенисер Новак Ђоковић наредну ће почети у Аустралији.

Ђоковић се тренутно опоравља од повреде лакта и неће га бити на терену у званичним мечевима све до нове године. Он је потврдио да опоравак иде добро, али је све изненадио када је рекао да први турнир на којем ће учествовати 2018. године неће бити онај у Катару.

- Лакат је у реду, али опоравак од овакве повреде спор је процес, потребно је време, драже ми је да се опоравим постепено, али ефектно. Следећу сезону почећу у Аустралији. За сада тренирам - рекао је Ђоковић.

Ово значи да ће српски тенисер први пут од 2014. године пропустити турнир у Дохи који је у претходна два наврата освајао. То је један од најбогатијих турнира из серије 250 и зато многи велики играчи наступају на њему иако не доноси пуно бодова. Што се тиче Аустралије, постоји неколико турнира на којима би се Ђоковић могао појавити. Тамо се игра Хопман куп, затим турнири у Бризбејну и Сиднеју. Он у ова два града није играо од 2009, а на Хопман купу од 2013, па не би чудило да први пут на терен изађе на Аустралијен опену. Не би му било први пут да оде у Мелбурн без припремног турнира. Први гренд слем турнир у сезони почиње 15. јануара, а Ђоковић је шестоструки шампион у Мелбурну.

Док се он и његов велики ривал Енди Мареј опорављају од повреда, легендарни Американац Пит Сампрас вјерује да ће се овај двојац вратити у препознатљиву форму 2018. године. Њихов пад су искористили Рафаел Надал и Роџер Федерер који су се вратили на чело АТП листе. Они су раније такође имали дуге паузе због повреда, али су се успјешно вратили, а Сампрас вјерује да ће исто урадити Ђоковић и Мареј.

- Ако направите толику паузу, вратићете се орни и много одлучнији. Сигуран сам да ће Новак и Енди сљедеће године бити прави када је то потребно и надметати се за највеће трофеје - рекао је Сампрас.

Мареја спутава повреда

Пит Сампрас сматра да су повреде највећи непријатељи тенисера, а посебно Ендија Мареја за којег вјерује да му ништа друго не може стати на пут.

- Да ли Енди може да буде једнако снажан као раније? Нема сумње. Са тениског аспекта, не видим шта може да га омете. Он је један од најбољих играча на свијету, само је важно играти добро у право вријеме. Једино што може да га спута су повреде јер се толико ослања на своје кретање - сматра освајач 14 титула на гренд слем турнирима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана