Đoković ostao bez goriva – preokret Tima u trećem kolu

B92
Đoković ostao bez goriva – preokret Tima u trećem kolu

Novak Đoković završio je učešće na Mastersu u Monte Karlu u trećem kolu porazom od Dominika Tima poslije velike borbe u tri seta – 6:7 (2-7), 6:2, 6:3.

Najbolji srpski teniser nije uspio da ponovi partije iz prva dva kola, iako je dobio prvi set, pošto je u slijedeća dva potpuno ostao bez energije.

Bio je ovo sedmi duel Đokovića i Tima, a Austrijanac je smanjio na 5-2 u pobjedama u ukupnom skoru i obezbjedio duel sa pobednikom meča između prvog favorita Rafaela Nadala i Rusa Karena Hačanova.

Nije djelovalo od početka da će srpski igrač igrati na nivou iz prošlog susreta, pošto je odmah pretrpeo brejk, a onda i dozvolio protivniku da dođe do 5:2. Ipak, sve se promjenilo kada je spasao tri set lopte i vratio se u igru, podsjetivši na najbolje dane.

Dobio je prvi dio igre u taj brejku i činilo se da je sve na njegovoj strani, ali se jedan od ključnih trenutaka desio početkom drugog seta.

U prvom gemu na Dominikov servis je propustio brejk šanse, a onda i počeo da gubi energiju – za tren oka je na semaforu pisalo 1-1 u setovima i u posljednjem je odlučivao umor.

Nedovoljno fizički spreman Novak posustao je baš kada se meč odlučivao, u finišu pretrpeo brejk i doživeo drugi uzastopni poraz od Tima.

Novak može da bude zadovoljan nastupom u ‘Kneževini’ gdje je prekinuo seriju od tri uzastopna poraza na startu sezone, koja je bila ispresecana pauzama zbog povrede, ali je jasno da mora mnogo fizički da napreduje.

Slijedeći turnir koji ga očekuje jeste Masters u Madridu, koji je na program od 6. do 13. maja, za nagradni fond od 6.200.860 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana