Ђоковић о “случају Гимелстоб”: Добра одлука, али играчи су изгубили

B92
Ђоковић о “случају Гимелстоб”: Добра одлука, али играчи су изгубили

Новак Ђоковић, најбољи тенисер свијета, причао је о тениској политици током првог обраћања медијима у Мадриду.

Ђоковић је дошао у Мадрид како би се такмичио на Мастерсу у главном граду Шпаније.

Новинари су били спремни да предсједнику Савјета играча АТП упуте питања поводом повлачења Џастина Гимелстоба са мјеста представника играча у АТП.

“Мислим да је донео добру одлуку. Несрећно је то што се десило, јер је он вероватно био највећи савезник којег су играчи имали. Он мора да се позабави својим случајем и разбистри главу пре него што покуша да се врати”, рекао је Ђоковић у Мадриду.

Подсјетимо, Џастин Гимелстбо је у писму Њујорк Тајмсу открио да се повлачи са своје позиције у Асосцијацији тениских професионалаца, усљед великог притиска јавности након што је проглашен кривим за напад на бившег пријатеља Реналда Кеплана пред његовом женом и дјететом.

Новак је додао да је сага око “случаја Гимелстоб” негативно утицала на АТП Тур и играче и правила превелики притисак.

Српски тенисер је затим причао и о тренутном предсједнику АТП Британцу Крису Кермоду, који није добио довољно гласова за продужењег свог мандата на тренутној позицији раније ове године.

Планирано је да Кермод од 2020. године више не буде предсједник АТП, али Новак каже да би Британац могао да се кандидује за нови мандат.

“Мислим да он има право да се званично кандидује за нови мандат. Не знам да ли то жели да уради или не. Али, што не би? Потребно нам је што више кандидата. Биће то веома битан процес за све нас”, додао је Ђоковић.

Ђоковић у другом колу Мадрида игра против бољег из дуела Григор Димитров – Тејлор Фриц.

“Срећан сам што ћу у добром физичком стању наступити на овом турниру. То није често био случај за мене последњих пар година. Последњих неколико месеци нисам играо најбољи тенис и надам се да ће се то променити овде”, јасан је био Новак.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана