Ђоковић о Имасу: Вајда ме није условљавао, а нисам ни веган

B92
Ђоковић о Имасу: Вајда ме није условљавао, а нисам ни веган

Новак Ђоковић причао је за француски “Екип” уочи Мастерса у Мадриду, а међу темама су се нашли његови тренери и начин исхране.

Ђоковић је демантовао спекулације да га је Марјан Вајда условио да “отјера” контроверзног гуруа Пепеа Имаса да би га опет тренирао.

“Када људи нешто не знају, почну да спекулишу. А када спекулишете, развијате разне приче и људи почну да верују у то. Ја се увек трудим да кажем истину. Не кријем да сам прошао кроз врло емотиван период који још траје. Важно ми је да се изборим са неким стварима ван терена. Али када се нешто догоди у твом приватном животу, многи људи мисле да је узрок нешто са стране – Пепе, тренер или ко зна шта. То никад није био случај. Доводе у питање моју интелигенцију. Увек сам се трудио да будем окружен људима који ми могу помоћи, ојачати мој карактер и разумети ме, како бих постао боља особа”, рекао је Ђоковић.

Једна од ствари о којој се посебно причало током његовог 18-мјесечног мучења са резултатима је била исхрана.

“Нисам веган нити избегавам глутен. Ја сам особа која се труди да једе квалитетно и води рачуна о томе шта уноси у тело. Превише критикују вегане. Не волим када некоме судите о томе да ли једе ово или оно. Али развили смо се у друштво које воли да разврстава људе”, додао је Србин.

Наш тенисер је истакао и да му новац и титуле нису главна мотивација да игра тенис.

“Да не уживам у тенису, не бих ни играо више. Тенис је мој највећи савезних и највећи противник. На тениском терену искушавам све успоне и падове једне особе. Некад изгубим контролу, урлам, бацам рекет. Али показујем и позитивне емоције. Уживам на терену јер ми омогућава да растем. Можда звучи као клише и мислите да ми је то само посао. Немам никакву обавезу, не играм због новца. Мој циљ је да наставим да се побољшавам”, закључио је Ђоковић.

Ђоковић је у кризи посљедњих недеља јер од повратка на терен након Аустралијен опена нема ниједну титулу.

Поражен је у трећем колу Индијан Велса, у четвртој рунди Мајамија и у четвртфиналу Монте Карла.

У Мадриду брани друго коло.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана