Ђоковић “главом” побјеђује ривале

Агенције
Ђоковић “главом” побјеђује ривале

Мадрид - Тренер Рафаела Надала, Карлос Моја, признао је да његов пулен није имао готово никаквих шанси у финалу Аустралијен опена против Новака Ђоковића, рекавши да српски ас има једну огромну предност - карактер.

Моја, који је и сам био велики шампион, сигурно препознаје све врлине и мане играча, а како двојица најбољих у овом тренутку мало шта могу да поправе на терену, сматра да је пресудила невјероватна ментална снага Ђоковића.

- Новак је играч који вас стално притиска и ако му допустите да дише он ће поставити љествицу веома високо. Ментално је најсличнији Рафи на цијелом “туру”. Рафа не добија менталну игру против Ђоковића као што се то генерално дешава са осталим колегама. То није случај у дуелима са Новаком, који је доминантан у том пољу - оцијенио је Моја.

Како је протекао финални меч у којем Шпанац није имао никакве шансе прокоментарисао је и човјек који је годинама сарађивао са Рафаелом. Тони Надал је са нећаком биљежио велике успјехе, уосталом о томе најбоље свједочи да су у периоду сарадње стигли до 16 гренд слем титула.

- Рафаел је цијели турнир играо на веома добром нивоу. Његови резултати на тим мечевима су доказ тога. Наносио је доста штете ривалима сервисом, имао је импресиван форхенд и био је веома брз. До финала је стигао, а да је на терену провео мање времена него обично, што је веома важно по њега. Резултат у финалу одаје већу разлику него што заправо јесте између двојице тенисера. Ђоковић је био ближи перфекцији, а Надал је просто био мање добар - рекао је Тони.

Затим је објаснио шта је рекао полазницима академије у Шпанији, коју држи његов нећак.

- Волио бих да поновим оно што сам рекао дјеци на Рафиној академији. Чак ни у касним фазама трећег сета мој нећак није показао знаке фрустрације или одустајања. Ниједан лош гест или један лош поглед у његов угао. Борио се до задњег поена што и чини особа која је захвална на свом животу и срећи. Пружио је руку и честитао противнику, и понизно прихватио пораз. То није често ових дана у професионалном спорту. И поред разочарења које сам осјетио, морам да истакнем да сам задовољан што ми је он нећак - завршио је Тони Надал.

Послије треће гренд слем титуле у низу, Ђоковић се бави хуманитарним радом и ужива са породицом, а повратак на терен заказао је за 7. март када почиње мастерс у Индијан Велсу.

Грожан се диви Нолету

Некадашњи четврти тенисер свијета Себастијан Грожан сматра да се свијет треба дивити Новаку Ђоковићу, баш као и Роџеру Федереру и Рафаелу Надалу.

- Када тенисер доминира као што то тренутно Новак ради, онда морате да му се дивите и да га поштујете. Требало би да га хвалите, као Роџера и Рафу. Они су изузеци. Они су ванземаљци - рекао је Грожан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана