Ђоковић: Оперисао сам лакат, на путу опоравка али велики изазов

Агенција
Ђоковић: Оперисао сам лакат, на путу опоравка али велики изазов

Новак Ђоковић потврдио је гласине да је подвргнут медицинском захвату на лакту, истакавши да очекује потпун опоравак од повреде.

Ђоковић је након елиминације у осмини финала Аустралијан опена најавио нову паузу због проблема са лактом, али није било јасно да ли ће опет само да "одмара”, или ће овај пут покушати са операцијом.

Српски тенисер је изабрао другу опцију, коју је покушао да избјегне, али није навео колико ће овај пут паузирати.

Ипак, умирио је навијаче који су се плашили много горих вијести након што је у четвртак објавио емотивну фотографију са почетка каријере.

"Драги моји, желио бих да подеијлим са вама новости о мом опоравку. Већ двије године колико имам повреду добијам различите дијагнозе, мишљења, препоруке шта да радим…. Морам да признам да ми је било јако тешко да пресијечем и одлучим шта да радим, баш зато што нисам добијао иста мишљења од љекара. Паузирао сам шест мјесеци увјерен да ће то бити довољно да се опоравим, али и послије свих терапија и одсуства и даље сам осјећао бол”, огласио се Ђоковић.

"Покушао сам да се такмичим на Аустралијан опену, недостајало ми је да се борим на терену и зато сам морао да пробам. Договорио сам се са тимом да ћу послије турнира покушати са другим опцијама за опоравак. Зато сам прије пар дана имао медицинску интервенцију лакта у Швајцарској. Чини ми се да сам на добром путу да се опоравим потпуно, али знајте, ово је баш један велики изазов. Увијек сам се трудио да на најбољи начин бринем о себи и зато сам успијевао толико година да играм на врхунском нивоу. Размишљам позитивно и вјерујем у брз опоравак са надом ћу ускоро моћи поново да изађем на терен и да радим оно у чему истински уживам”, закључио је српски тенисер.

Ђоковић је током каријере освојио 12 Гренд слем турнира и 30 Мастерса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана