Đoković: Federeru ’leži’ Dubai

B92
Đoković: Federeru ’leži’ Dubai

Novak Đoković rekao je da ga u finalu turnira u Dubaiju očekuje veliki izazov u vidu Rodžera Federera.

Srpski teniser pobjedio je u polufinalu Tomaša Berdiha sa 2-1 i tako se izborio za 37. međusobni duel sa Švajcarcem.

Federer vodi sa 19-17, ali u finalima Đoković vodi sa 7-4. Federer pokušava da osvoji sedmu titulu u Dubaiju, a Đoković petu.

Srpski teniser smatra da je teren u Dubaiju idealan za stil tenisa koji igra Rodžer Federer i da će zbog toga biti veoma teško. Švajcarac je prethodno lako savladao Bronu Ćorića u polufinalu.

„Uvek je veliki izazov za mene kada igram protiv Rodžera. Ako želite da ga pobedite, onda morate da igrate svoj najbolji tenis, posebno kada igrate protiv Rodžera u finalu i posebno ovde. Imam osećaj da je ova podloga najpogodnija za njegov stil igre“, rekao je srpski teniser.

Novak je protiv Berdiha u polufinalu odigrao meč sa mnogo uspona i padova. Vodio je sa 6:0 i 2:1, a onda je do pobjede stigao tek u trećem setu.

„Znao sam čak i posle prvog seta koji je za mene bio savršen da meč nije gotov. Bilo je teško zadržati taj nivo iz prvog seta. Počeo sam da pravim greške, malo sam se povukao, ubacivao sam manje prvih servisa. Od tog trenutka je meč bio izjednačen, imao sam previše neiznuđenih grešaka. Nisam dobro osećao lopticu u trećem, ali sam nekako uspeo da dobijem.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana