Ђоковић: Федереру ’лежи’ Дубаи

Б92
Ђоковић: Федереру ’лежи’ Дубаи

Новак Ђоковић рекао је да га у финалу турнира у Дубаију очекује велики изазов у виду Роџера Федерера.

Српски тенисер побједио је у полуфиналу Томаша Бердиха са 2-1 и тако се изборио за 37. међусобни дуел са Швајцарцем.

Федерер води са 19-17, али у финалима Ђоковић води са 7-4. Федерер покушава да освоји седму титулу у Дубаију, а Ђоковић пету.

Српски тенисер сматра да је терен у Дубаију идеалан за стил тениса који игра Роџер Федерер и да ће због тога бити веома тешко. Швајцарац је претходно лако савладао Брону Ћорића у полуфиналу.

„Увек је велики изазов за мене када играм против Роџера. Ако желите да га победите, онда морате да играте свој најбољи тенис, посебно када играте против Роџера у финалу и посебно овде. Имам осећај да је ова подлога најпогоднија за његов стил игре“, рекао је српски тенисер.

Новак је против Бердиха у полуфиналу одиграо меч са много успона и падова. Водио је са 6:0 и 2:1, а онда је до побједе стигао тек у трећем сету.

„Знао сам чак и после првог сета који је за мене био савршен да меч није готов. Било је тешко задржати тај ниво из првог сета. Почео сам да правим грешке, мало сам се повукао, убацивао сам мање првих сервиса. Од тог тренутка је меч био изједначен, имао сам превише неизнуђених грешака. Нисам добро осећао лоптицу у трећем, али сам некако успео да добијем.“

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана