Đoković Dubai zamijenio Akapulkom

Agencije
Đoković Dubai zamijenio Akapulkom

Monte Karlo - Najbolji srpski teniser Novak Đoković ipak nije mogao dugo bez igranja, pa je na iznenađenje mnogih odlučio da nastupi na turniru u Akapulku koji je na programu sljedeće sedmice.

Đoković nije igrao na turnirima od Australijen opena kada je neočekivano ispao u drugom kolu. Poslije toga imao je samo jedan nastup u Dejvis kupu, a odlučio je da propusti turnir u Dubaiju, gdje je bio redovan prošlih sezona. Međutim, sve je iznenadio kada je zatražio vajld kard za učešće u Akapulku, koji je turnir iz serije 500. Organizatori u Meksiku su to rado prihvatili i izrazili zadovoljstvo što će se Đoković pridružiti Rafaelu Nadalu na ovom turniru, čime će on znatno dobiti na kvalitetu. Pored njih tamo će igrati još Miloš Raonić, David Gofan, Marin Čilić i Dominik Tim, tako da se mogu očekivati teški dueli za Srbina. Srpski teniser je o učešću u Akapulku obavijestio javnost putem "Fejsbuka".

- Imam sjajne vesti. Sledeće sedmice idem u Meksiko i prvi put ću igrati na Akapulko openu. Jedva čekam da izađem na teren, ali i da upoznam svoje meksičke fanove Idemoooo - napisao je Đoković.

Ovo će mu biti treći turnir ove sezone, nakon što je osvojio titulu u Dohi i neuspješno nastupao u Melburnu. Kako je preskočio Dubai, na mečevima u Akapulku će pokušati da dođe do forme pred dva mastersa, u Indijan Velsu (6 - 19. mart) i Majamiju (20. mart - 2. april). Na tim turnirima brani titule i 2.000 bodova na ATP listi, pa mu je vrlo važno da ostvari dobre rezultate u SAD. Inače, ovo će biti prvi put da Đoković igra u Akapulku i moći će nadoknaditi 90 poena koja će izgubiti zbog neigranja u Dubaiju. Pobjednik turnira dobiće 500 bodova, a ukupan nagradni fond je 1.633.690 dolara. Titulu će braniti Tim.

Bombardovanje ojačalo Novaka

Dušan Lajović smatra da je NATO bombardovanje Srbije 1999. godine znatno uticalo na karijere srpskih tenisera i da su oni mentalno ojačali tokom burne prošlosti.

- Naša zemlja je uništena ratom i to nas je učinilo jačim teniserima. Zato je Novak toliko snažan, sve je to prošao u prošlosti. Tokom tog perioda nisam igrao mnogo turnira van Srbije, ali se sećam da nismo išli u školu 78 dana. Bili smo deca, na početku nismo shvatali šta se oko nas dešava. I dalje se naježim kada se setim sirena, bombi i svih koji su tražili skloništa - istakao je Lajović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana