Ђоковић Дубаи замијенио Акапулком

Агенције
Ђоковић Дубаи замијенио Акапулком

Монте Карло - Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић ипак није могао дуго без играња, па је на изненађење многих одлучио да наступи на турниру у Акапулку који је на програму сљедеће седмице.

Ђоковић није играо на турнирима од Аустралијен опена када је неочекивано испао у другом колу. Послије тога имао је само један наступ у Дејвис купу, а одлучио је да пропусти турнир у Дубаију, гдје је био редован прошлих сезона. Међутим, све је изненадио када је затражио вајлд кард за учешће у Акапулку, који је турнир из серије 500. Организатори у Мексику су то радо прихватили и изразили задовољство што ће се Ђоковић придружити Рафаелу Надалу на овом турниру, чиме ће он знатно добити на квалитету. Поред њих тамо ће играти још Милош Раонић, Давид Гофан, Марин Чилић и Доминик Тим, тако да се могу очекивати тешки дуели за Србина. Српски тенисер је о учешћу у Акапулку обавијестио јавност путем "Фејсбука".

- Имам сјајне вести. Следеће седмице идем у Мексико и први пут ћу играти на Акапулко опену. Једва чекам да изађем на терен, али и да упознам своје мексичке фанове Идемоооо - написао је Ђоковић.

Ово ће му бити трећи турнир ове сезоне, након што је освојио титулу у Дохи и неуспјешно наступао у Мелбурну. Како је прескочио Дубаи, на мечевима у Акапулку ће покушати да дође до форме пред два мастерса, у Индијан Велсу (6 - 19. март) и Мајамију (20. март - 2. април). На тим турнирима брани титуле и 2.000 бодова на АТП листи, па му је врло важно да оствари добре резултате у САД. Иначе, ово ће бити први пут да Ђоковић игра у Акапулку и моћи ће надокнадити 90 поена која ће изгубити због неиграња у Дубаију. Побједник турнира добиће 500 бодова, а укупан наградни фонд је 1.633.690 долара. Титулу ће бранити Тим.

Бомбардовање ојачало Новака

Душан Лајовић сматра да је НАТО бомбардовање Србије 1999. године знатно утицало на каријере српских тенисера и да су они ментално ојачали током бурне прошлости.

- Наша земља је уништена ратом и то нас је учинило јачим тенисерима. Зато је Новак толико снажан, све је то прошао у прошлости. Током тог периода нисам играо много турнира ван Србије, али се сећам да нисмо ишли у школу 78 дана. Били смо деца, на почетку нисмо схватали шта се око нас дешава. И даље се најежим када се сетим сирена, бомби и свих који су тражили склоништа - истакао је Лајовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана