Ђоковић: Да не верујем у титулу не бих се појавио

Б92
Ђоковић: Да не верујем у титулу не бих се појавио

Српски тенисер Новак Ђоковић дубоко вjерује у освајање седме титуле на Аустралијан опену, чиме био постао најуспjешнији у историји првог Грен слема у сезони.

Ђоковић и Рој Емерсон са по шест титула су најуспешнији у историји "Ози опена", а Србин би се трећим узастопним трофејом осамио на вjечној листи у Мелбурну.

"Многим тенисерима је Аустралијан опен омиљени Грен слем, међу којима сам и ја. Мелбурн је мој далеко најуспешнији ГС, волим да играм овде и једва чекам почетак. Да не верујем у седму титулу не бих се ни појавио у Аустралији", рекао је Ђоковић.

Он је додао да овогодишњи турнир дочекује знатно искуснији и да вjерује да ће праву форму достићи када буде напотребније.

"Ова година је велики изазов за мене, надам се да ћу адекватно одговорити на њега. Научио сам много из претходног периода, тешко да ћу поновити форму из 2015. или почетка 2016, али тражим нову", закључио је тренутно други тенисер света.

Ђоковић одбрану титуле у Мелбурну почиње против Шпанца Фернанда Вердаска, против ког има успjешан међусобни скор 9-4.

Потенцијални ривали у борби за пласман у финале биће му Денис Истомин, Карењо-Буста, Григор Димитров, Доминик Тим, Милош Раонић или Рафаел Надал, док су фаворити у другом дjелу костура први носилац Енди Марej, Станислас Вавринка, а ту је и Роџер Федерер.

Аустралијен опен почиње 16. јануара, финале је 29.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана