Delfini rutinski s Rumunijom u pohodu na četvrto zlato

B92
Delfini rutinski s Rumunijom u pohodu na četvrto zlato

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobjedila je Rumuniju sa 11:5 na startu Evropskog prvenstva u Barseloni.

“Delfini” su Rumune pobjedili rutinski i bez mnogo oscilacija kako u odbrani tako i u napadu i uspješno počeli pohod na četvrtu uzastopnu titulu prvaka Evrope.

Najefikasniji je u timu Dejana Savića bio Miloš Ćuk sa tri gola, dok su Pijetlović, Prlainović i Aleksić imali po dva. Kod Rumuna se istakao Negrean sa dva pogotka.

Nije se odmah od početka meča vidjela razlika u kvalitetu dvije ekipe. Borbeni Kozmin Radu je pokušavao da napravi razliku u napadu dok je odbrana Srbije još uvijek bila nešto “labavija”.

Rumuni su tako u prvim minutima imali jednu prečku i dva dobra napada, a Srbija malo sreće. Vrlo brzo su se pokrenuli momci u bijelim kapicama i prvo Pijetlović, pa onda i Ćuk pogađaju za ranu prednost, da bi Prlainović nakon dobre kombinacije Filipovića i Ranđelovića povisio na 3:0.

Do kraja prve četvrtine mala nesmotrenost Pijetlovića u odbrani koštala je Srbiju primljenog gola jer je Fulea ostao sam i lako pogodio mrežu za 3:1 na kraju prve četvrtine.

Rumuni su šutirali iz daljine, spuštali i loptu svojim centrima, ali nisu koristili prednost igrača više zbog pokretljive srpske odbrane, pa je poslije prave bombe Mandića semafor pri kraju poluvremena pokazivao 6:1 za Srbiju.

Vaterpolisti Rumunije tada koriste malu konfuziju pred golom Srbije i postižu gol za 6:2 pred pauzu. U trećoj četvrtini je uslijedila kratka dobra epizoda Negreana koji sa dva gola u dva napada približava Rumuniju na 7:4.

Tada su srpski vaterpolisti opet zaigrali bolje i u odbrani i u napadu, pa su Pijetlović i Ćuk na isteku 24. minuta 'vratili stvari na svoje mjesto' za 9:4.

Posljednju deonicu je obilježio golgeterski post srpske ekipe koja od drugog minuta i pogotka Prlainovića, sve do sedmog nije mogla da savlada raspoloženog Tika na golu rivala.

“Delfini” su do kraja ipak postigli još jedan efektan gol preko Aleksića i tako dobro započeli borbu za prvo mjesto u grupi u kojoj su još Rusija i Slovačka.

Prvo mjesto u grupi D odvodi Srbiju direktno u četvrtfinale, dok bi drugo i treće mjesto vodili u osminu finala, pa bi naši vaterpolisti imali nekoliko dana odmora manje.

Srbija bi trebalo da se u narednoj fazi ukrsti sa grupom u kojoj su Mađarska, Italija, Gruzija i Nemačka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana