Делфини рутински с Румунијом у походу на четврто злато

B92
Делфини рутински с Румунијом у походу на четврто злато

Ватерполо репрезентација Србије побједила је Румунију са 11:5 на старту Европског првенства у Барселони.

“Делфини” су Румуне побједили рутински и без много осцилација како у одбрани тако и у нападу и успјешно почели поход на четврту узастопну титулу првака Европе.

Најефикаснији је у тиму Дејана Савића био Милош Ћук са три гола, док су Пијетловић, Прлаиновић и Алексић имали по два. Код Румуна се истакао Негреан са два поготка.

Није се одмах од почетка меча видјела разлика у квалитету двије екипе. Борбени Козмин Раду је покушавао да направи разлику у нападу док је одбрана Србије још увијек била нешто “лабавија”.

Румуни су тако у првим минутима имали једну пречку и два добра напада, а Србија мало среће. Врло брзо су се покренули момци у бијелим капицама и прво Пијетловић, па онда и Ћук погађају за рану предност, да би Прлаиновић након добре комбинације Филиповића и Ранђеловића повисио на 3:0.

До краја прве четвртине мала несмотреност Пијетловића у одбрани коштала је Србију примљеног гола јер је Фулеа остао сам и лако погодио мрежу за 3:1 на крају прве четвртине.

Румуни су шутирали из даљине, спуштали и лопту својим центрима, али нису користили предност играча више због покретљиве српске одбране, па је послије праве бомбе Мандића семафор при крају полувремена показивао 6:1 за Србију.

Ватерполисти Румуније тада користе малу конфузију пред голом Србије и постижу гол за 6:2 пред паузу. У трећој четвртини је услиједила кратка добра епизода Негреана који са два гола у два напада приближава Румунију на 7:4.

Тада су српски ватерполисти опет заиграли боље и у одбрани и у нападу, па су Пијетловић и Ћук на истеку 24. минута 'вратили ствари на своје мјесто' за 9:4.

Посљедњу деоницу је обиљежио голгетерски пост српске екипе која од другог минута и поготка Прлаиновића, све до седмог није могла да савлада расположеног Тика на голу ривала.

“Делфини” су до краја ипак постигли још један ефектан гол преко Алексића и тако добро започели борбу за прво мјесто у групи у којој су још Русија и Словачка.

Прво мјесто у групи Д одводи Србију директно у четвртфинале, док би друго и треће мјесто водили у осмину финала, па би наши ватерполисти имали неколико дана одмора мање.

Србија би требало да се у наредној фази укрсти са групом у којој су Мађарска, Италија, Грузија и Немачка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана