Dejan Radonjić, trener košarkaša Crvene zvezde: Tražićemo svoje mjesto u Evroligi

Agencije
Dejan Radonjić, trener košarkaša Crvene zvezde: Tražićemo svoje mjesto u Evroligi

Beograd - Utakmicom protiv MZT-a večeras od 19 časova košarkaši Crvene zvezde, aktuelni šampioni ABA lige, kreću u odbranu prstena.

Trener "crveno-bijelih" Dejan Radonjić očekuje da će ekipa biti jača kako sezona bude odmicala i uvjeren je da će postojeći tim biti sposoban da iznese njen početak.

- Kako sezona bude odmicala priča bi mogla biti konkretnija. Smatram da smo dovoljno jaki da osvojimo Jadransku ligu, a u Evroligi ćemo pokušati da nađemo svoje mesto. Jadranska liga je ove sezone mnogo kvalitetnija u odnosu na prošlu, jer desetak ekipa ima najviše domete. Ne samo zbog toga što su naši najveći konkurenti napravili odlične timove, već su to uradili i drugi. To će nam otežati posao, ali donosi zanimljivije takmičenje, sa velikim brojem dobrih utakmica i veće uživanje za gledaoce - kazao je Radonjić.

Jedan od glavnih ciljeva u sezoni biće da se izbori Evroliga i naredne.

- Zaslužili smo to na terenu i svojim kvalitetom prošle sezone. Zadovoljstvo je apsolutno prisutno i raduje činjenica da smo u vrhu evropske košarke. Daćemo sve od sebe da tu i ostanemo, da izborimo da budemo deo najboljih ekipa Evrope, to nam je ambicija - rekao je Radonjić.

Zvezda će u narednom mjesecu igrati 11 utakmica, od čega četiri u Evroligi i sedam u regionalnom takmičenju. Radonjić je ritam nazvao "paklenim".

- Ovaj početak je intenzivan, naporan, pun izazova, ali je možda lakši deo sezone. Novi sistem u Evroligi je ekstremno naporan i donosi mogućnost oscilacija u Jadranskoj, ali šta je tu je. Treba da pronađemo svoje mesto i sa što manje opterećenja dočekamo odlučujuće utakmice u Jadranskoj ligi. Zdravi i spremni, koliko je to moguće, dočekujemo početak sezone. Jedva čekamo da počne, uželeli smo se zvaničnih utakmica, navijača i nadam se da će doći da nas podrže - rekao je Radonjić.

Pojačanja

Najavio je pojačanja, ali nije mogao konkretno reći koga očekuju.

- Tržište je takvo kakvo jeste. Neke igrače nismo uspeli da angažujemo zbog visokih zahteva, neke nismo jer su dobijali velike ponude drugih timova, neke naše ponude nisu prihvatali jer su im želje bile veće. Došli smo do momenta kad jednostavno smatram da dovesti igrača u Zvezdu, da bismo ga samo doveli, nije dobro, već treba doći do toga da su rešenja moguća, a da budu korisna za tim - rekao je Radonjić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana