Дејан Радоњић, тренер кошаркаша Црвене звезде: Тражићемо своје мјесто у Евролиги

Агенције
Дејан Радоњић, тренер кошаркаша Црвене звезде: Тражићемо своје мјесто у Евролиги

Београд - Утакмицом против МЗТ-а вечерас од 19 часова кошаркаши Црвене звезде, актуелни шампиони АБА лиге, крећу у одбрану прстена.

Тренер "црвено-бијелих" Дејан Радоњић очекује да ће екипа бити јача како сезона буде одмицала и увјерен је да ће постојећи тим бити способан да изнесе њен почетак.

- Како сезона буде одмицала прича би могла бити конкретнија. Сматрам да смо довољно јаки да освојимо Јадранску лигу, а у Евролиги ћемо покушати да нађемо своје место. Јадранска лига је ове сезоне много квалитетнија у односу на прошлу, јер десетак екипа има највише домете. Не само због тога што су наши највећи конкуренти направили одличне тимове, већ су то урадили и други. То ће нам отежати посао, али доноси занимљивије такмичење, са великим бројем добрих утакмица и веће уживање за гледаоце - казао је Радоњић.

Један од главних циљева у сезони биће да се избори Евролига и наредне.

- Заслужили смо то на терену и својим квалитетом прошле сезоне. Задовољство је апсолутно присутно и радује чињеница да смо у врху европске кошарке. Даћемо све од себе да ту и останемо, да изборимо да будемо део најбољих екипа Европе, то нам је амбиција - рекао је Радоњић.

Звезда ће у наредном мјесецу играти 11 утакмица, од чега четири у Евролиги и седам у регионалном такмичењу. Радоњић је ритам назвао "пакленим".

- Овај почетак је интензиван, напоран, пун изазова, али је можда лакши део сезоне. Нови систем у Евролиги је екстремно напоран и доноси могућност осцилација у Јадранској, али шта је ту је. Треба да пронађемо своје место и са што мање оптерећења дочекамо одлучујуће утакмице у Јадранској лиги. Здрави и спремни, колико је то могуће, дочекујемо почетак сезоне. Једва чекамо да почне, ужелели смо се званичних утакмица, навијача и надам се да ће доћи да нас подрже - рекао је Радоњић.

Појачања

Најавио је појачања, али није могао конкретно рећи кога очекују.

- Тржиште је такво какво јесте. Неке играче нисмо успели да ангажујемо због високих захтева, неке нисмо јер су добијали велике понуде других тимова, неке наше понуде нису прихватали јер су им жеље биле веће. Дошли смо до момента кад једноставно сматрам да довести играча у Звезду, да бисмо га само довели, није добро, већ треба доћи до тога да су решења могућа, а да буду корисна за тим - рекао је Радоњић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана