Dejan Petković Rambo o utakmici Srbije i Brazila na Svjetskom prvenstvu: Srce mi je podijeljeno

Agencije
Dejan Petković Rambo o utakmici Srbije i Brazila na Svjetskom prvenstvu: Srce mi je podijeljeno

Rio de Žaneiro - Legenda srpskog i brazilskog fudbala Dejan Petković Rambo imaće pomiješana osjećanja kada se na Svjetskom prvenstvu sastanu ove dvije reprezentacije.

Rambo je jedini stranac koji je dobio poziv da nastupi za „karioke“ zbog sjajnih partija za nekoliko brazilskih klubova gdje se smatra živom legendom. U dresu tadašnje Jugoslavije nikada nije dobio pravu šansu i ovaj Nišlija nije krio tugu zbog takve situacije. Priznaje da će biti „u problemu“ kada se 27. juna na Spartakovoj „Otkrijte“ areni u Moskvi sastanu Srbija i Brazil.

- Biće zanimljivo kako ću doživeti tu utakmicu. Navijaću za oba tima,  srce mi je podeljeno. Imam 45 godina, a više 20 godina živim u Brazilu. Biće to nepredvidiva, napeta i uzbudljiva utakmica. Više bih voleo da je Srbija pala u grupu sa Poljskom, Kolumbijom i Senegalom. Imala bi više šansi za prolaz i bilo bi joj lakše sa te strane. Ovako je zapala u grupu sa Brazilom, koji je favorit za titulu, a Srbija će se boriti za drugo mesto u grupi. Ne sviđa mi se što se meč Srbije i Brazila igra u trećem kolu, jer obično ta treća utakmica u grupi odlučuje o daljem plasmanu - rekao je Petković.

Prije okršaja sa Brazilom, „orlovi“ će se sresti sa Kostarikom i Švajcarskom i svakako da će prvi meč na takmičenju značajno odrediti putanju Srbije. Grupa je svakako teška, ali veoma atraktivna upravo zbog utakmice sa petostrukim svjetskim šampionom. Brazil je furiozno prošao južnoameričke kvalifikacije, a novi napadački trio Nejmar, Gabrijel Žezus i Filipe Kutinjo uliva strah u kosti svakom rivalu. „Karioke“ su posljednju titulu osvojile 2002. godine u Južnoj Koreji i Japanu kada su pobijedili Njemačku rezultatom 2:0.

Neizvjesnost još traje

Ime selektora Srbije još nije poznato, a predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza kazao je kako će novi kormilar nacionalnog tima biti poznat do kraja godine. Najvjerovatnije će Mladenu Krstajiću biti skinut predznak vršioca dužnosti, ali ostaje da se otklone sve dileme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana