Дејан Петковић Рамбо о утакмици Србије и Бразила на Свјетском првенству: Срце ми је подијељено

Агенције
Дејан Петковић Рамбо о утакмици Србије и Бразила на Свјетском првенству: Срце ми је подијељено

Рио де Жанеиро - Легенда српског и бразилског фудбала Дејан Петковић Рамбо имаће помијешана осјећања када се на Свјетском првенству састану ове двије репрезентације.

Рамбо је једини странац који је добио позив да наступи за „кариоке“ због сјајних партија за неколико бразилских клубова гдје се сматра живом легендом. У дресу тадашње Југославије никада није добио праву шансу и овај Нишлија није крио тугу због такве ситуације. Признаје да ће бити „у проблему“ када се 27. јуна на Спартаковој „Откријте“ арени у Москви састану Србија и Бразил.

- Биће занимљиво како ћу доживети ту утакмицу. Навијаћу за оба тима,  срце ми је подељено. Имам 45 година, а више 20 година живим у Бразилу. Биће то непредвидива, напета и узбудљива утакмица. Више бих волео да је Србија пала у групу са Пољском, Колумбијом и Сенегалом. Имала би више шанси за пролаз и било би јој лакше са те стране. Овако је запала у групу са Бразилом, који је фаворит за титулу, а Србија ће се борити за друго место у групи. Не свиђа ми се што се меч Србије и Бразила игра у трећем колу, јер обично та трећа утакмица у групи одлучује о даљем пласману - рекао је Петковић.

Прије окршаја са Бразилом, „орлови“ ће се срести са Костариком и Швајцарском и свакако да ће први меч на такмичењу значајно одредити путању Србије. Група је свакако тешка, али веома атрактивна управо због утакмице са петоструким свјетским шампионом. Бразил је фуриозно прошао јужноамеричке квалификације, а нови нападачки трио Нејмар, Габријел Жезус и Филипе Кутињо улива страх у кости сваком ривалу. „Кариоке“ су посљедњу титулу освојиле 2002. године у Јужној Кореји и Јапану када су побиједили Њемачку резултатом 2:0.

Неизвјесност још траје

Име селектора Србије још није познато, а предсједник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза казао је како ће нови кормилар националног тима бити познат до краја године. Највјероватније ће Младену Крстајићу бити скинут предзнак вршиоца дужности, али остаје да се отклоне све дилеме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана