Давис Бертанс: Звезду дижу, а Партизан гасе

Агенције
Давис Бертанс: Звезду дижу, а Партизан гасе

Виторија - Крилни кошаркаш Лаборал Куће Давис Бертанс објаснио је и разлоге због којих је напустио Партизан прије неколико дана.

Београдски клуб није добио обештећење за Летонца. Тренер Душко Вујошевић изнио је низ критика на рачун Бертанса, али играч није желио да се свађа већ је смиривао ситуацију.

- Не желим да улазим у сукоб. Потпуно разумијем Вујошевића и његову природу. Захвалан сам на свему што је учинио он, као и клуб, за мене. Има ствари о којима не желим да причам, зашто је дошло до растанка на овај начин, али било је разлога. Желио сам стварно да клуб добије обештећење за мене, иако ми нису исплатили плате. Ипак, у једном тренутку није било друге опције сем да раскинем уговор. Да нисам, морао бих да се вратим у Београд гдје не би било тима - рекао је Бертанс за летонски портал спортацентрсу.цом.

Крило шпанског клуба потврдио је да новац није пресудан за његов одлазак из Партизана.

- Нисам бринуо због тога. Имао сам за храну и живот, па је све ОК. Немам жену и дјецу. У тиму није било много оних који имају породице, па није био толики проблем - казао је Бертанс.

Летонац се осврнуо на финале плеј-офа Суперлиге Србије у којем је Партизан укупним резултатом 3:1 побиједио Црвену звезду.

- У финалу је много тога могло боље да се види споља. Људи са којима сам причао ми кажу да је прва утакмица била страшна. Можда ти се као играчу увијек чини да судије помажу противнику. Ипак, ако ти сви људи који гледају са стране кажу да судије очигледно помажу противнику, онда је све јасно. У Србији има толико пуно политике у спорту. Потпуно је лудо, као да покушавају да униште Партизан, а подигну Звезду на разне начине. На примјер по казнама. Послије те утакмице Звезда је као организатор добила мању казну него Партизан као гост. Толико је све било очигледно да суђење није било изненађење. Није ни чудно што је дошло до туче и до тога да играју тројица против петорице - истакао је Бертанс.

Београд

Године проведене у Београду Летонац ће памтити по лијепим стварима.

- Остаће ми у сјећању само позитивне ствари. Освојили смо три титуле у низу, само ове сезоне смо киксали у Јадранској лиги. Ове године уз све притиске, политику и судије велики је успјех и задовољство што смо освојили лигу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана