Дарко Љубојевић, бивши фудбалер Црвене звезде: Хук са трибина леди крв у жилама ривала

Дарко Пашагић
Дарко Љубојевић, бивши фудбалер Црвене звезде: Хук са трибина леди крв у жилама ривала

Бањалука - Некадашњи фудбалер Црвене звезде Дарко Љубојевић одушевљен је издањем “црвено-бијелих” у мечу са Ливерпулом, као и атмосфером која је владала на “Маракани”.

Иако није био у прилици да уживо посматра овај сусрет, каже да је путем малог екрана веома емотивно преживљавао сваку акцију Београђана и да га је све то посјетило на времена када је у посљедњој деценије прошлог вијека носио дрес највећег српског клуба.

- Чини ми се да је све остало исто баш као и када сам играо за “црвено-бијеле”. Хук са трибина од којег се противнику леди крв у жилама, неизмјерна љубав навијача “црвено-плавих” према клубу праћена сјајном кореографијом пред почетак утакмице, жеља играча да дођу до побједе. Једина разлика је што је у вријеме када сам играо за Београђене стадион могао да прими далеко већи број гледалаца, јер није било столица. Навијачи су били за чисту десетку и показали су да се Звезда воли заувијек - нагласио је Љубојевић, који је дрес Београђана носио у два наврата, од 1995. до 1997. и од 1998. до 1999. године.

Иако је Црвена звезда у овом сусрету била тотални аутсајдер, показала је да и Давид може да сруши Голијата.

- Клуб са “Маракане” је фантастичном игром и сјајном борбеношћу показао да је увијек био велики и да ће тако и остати. Мало је клубова на свијету чији играчи, али и навијачи, испољавају такву страст, а све им је то у мечу са Ливерпулом вишеструко враћено - нагласио је Љубојевић.

У дресу Звезде играо је против Барселоне и успио да остане непоражен (1:1), али са мађарским Залаегершегом памти једну од највећих побједа у каријери. Његов клуб је 2002. године срушио Манчестер јунајтед.

- У постави коју је тада са клупе предводио славни Алекс Фергусон играли су Дејвид Бекам, Пол Сколс, Рајан Гигс..., а наша екипа је била тотални аутсајдер, баш као што је била и Звезда пред овај меч. Успјели смо да побиједимо са 1:0, у реваншу је било 0:5, али је тај наш тријумф тада одјекнуо на сва звона, баш као што и је и ова побједа Београђана, уз једну битну разлику. Манчестер је доминирао у већем дијелу меча против нас, а сада је Звезда била та која је водила главну ријеч - рекао је Љубојевић.

За разлику од дуела у Ливерпулу по његовом мишљењу Црвена звезда је одиграла потпуно другачије.

- Само првих 20 минута личило је на тај сусрет, јер је и на гостовању тада Звезда кренула високо са пресингом, али је послије примљеног гола пала. Сада је била другачија прича. Поново су заиграли високи пресинг, не дозвољавајући да квалитети играча Ливерпула појединачно дођу до изражаја. Сјајне партије пружили су Ненад Крстичић и Душан Јованчић, али и сви који су били на терену заслужују највише оцјене - рекао је Љубојевић.

Сложио се са констатацијом да је група у којој се налазе ове двије екипе најтежа од свих осам.

- Ливерпул је вицешампион Европе, ПСЖ жели коначно да стигне до круне, Наполи је годинама константан и ту је поред њих Црвена звезда, која је некада била владар Старог континента. У таквој групи освојити четири бода за шампиона Србије је својеврстан подвиг. Наравно, послије ове побједе амбиције су порасле, али је нереално очекивати да Звезда успије да буде међу прва два или чак трећа и тако настави такмичење у Европи. Мада послије ове утакмице ништа није немогуће - додао је Љубојевић.

Милојевић надмудрио Клопа

Сигуран је да играчи Ливерпула и поред високе побједе у првом мечу од 4:0 нису потцијенили ривала.

- Све су то врхунски професионалци, који увијек на терену пружају максимум, тако да сам сигуран да нису ушли у меч мислећи “лако ћемо”. Једноставно сматрам да је Владан Милојевић у овом сусрету успио да надмудри Јиргена Клопа, али да су играчи Звезде ношени сјајном подршком са трибина пружили и више од стварних могућности - наставио је Љубојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана