Ćurčić: Sa Subotićem i Vidićem na EP

Agencije
Ćurčić: Sa Subotićem i Vidićem na EP

Beograd - Novoizabrani selektor reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić istakao je da vjeruje u plasman "orlova" na Evropsko prvenstvo, kao i to da će pokušati u selekciju da vrati Nemanju Vidića i Nevena Subotića.

Doskorašnji selektor mlade selekcije Srbije kazao je da ne bi prihvatio posao u A selekciji da ne vjeruje u njene kvalitete.

- Prija mi poverenje, to je velika čast, ali i obaveza. Situacija je teška, imamo veliki bodovni zaostatak, ali još 15 bodova je u igri i moramo pozitivno da gledamo. Hrabrosti mi ne nedostaje, ali dok postoji šansa treba verovati. Izvesno, naredna dva gostovanja, protiv Portugalije i Danske, odrediće naš put. Možda je i bolje što ćemo igrati u gostima, jer je pritisak na domaćinu - rekao je Ćurčić.

On želi da u reprezentaciji od sada vlada porodična atmosfera sa svima koji moraju zaboraviti sujetu.

- Imamo kvalitetne pojedince, ali neću da kažem da nemamo tim, već samo da nemamo rezultate. Sujeti nema mesta, ne sme se postavljati pitanja da li se igra minut, dva ili pet, već da se bude u službi tima. Ne smemo nijednog igrača da se odreknemo, ali u timu mora da vlada porodična atmosfera - istakao je Ćurčić.

U vezi s tim novi selektor je najavio razgovore sa Vidićem, Subotićem i Ademom Ljajićem, koji zbog raznih nesuglasica nisu igrali za Srbiju u prethodnom periodu.

- Suvišno je da pričam o Vidićevim kvalitetima, on može da nam pomogne i u ljudskom i u igračkom smislu, dokazao se kao jedan od najboljih defanzivaca u Evropi, ali ima još do marta. Što se tiče Subotića i Ljajića, potpredsednik Savo Milošević i ja ćemo razgovarati sa njima i videćemo u čemu je problem - zaključio je Ćurčić.

Advokat dao sve od sebe

Radovan Ćurčić nije želio da komentariše rad njegovog prethodnika Dika Advokata, koji je u prva tri kola kvalifikacija osvojio svega bod.

- Ne želim da govorim da li je Advokat mogao više, znam da je dao sve od sebe, ali rezultat kreira sve - rekao je Ćurčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana