Crveno-bijeli igraju treću utakmicu u pet dana

Agencije
Crveno-bijeli igraju treću utakmicu u pet dana

Moskva - Dupli program ove sedmice u Evroligi uticaće da košarkaši Crvene zvezde odigraju čak pet utakmica u samo deset dana.

Pakleni ritam započeli su pobjedom nad Barselonom, da bi potom izgubili od Cedevite (74:79), a juče su iz Zagreba otišli za Moskvu, gdje će u predgrađu glavnog grada Rusije večeras od 19 časova igrati protiv Himkija u trećem kolu elitnog takmičenja. Trener "crveno-bijelih" Dušan Alimpijević nije imao mnogo vremena za analizu neuspjeha protiv Zagrepčana na njihovom terenu u Jadranskoj ligi jer je morao da se okrene susretu sa moćnim ruskim timom koji se znatno pojačao ovog ljeta.

- Izvanredan sastav, koji je svojim potezima tokom prethodnog prelaznog roka pokazao da ne želi i neće biti tek učesnik ovogodišnjeg izdanja Evrolige. Sa ovakvim rosterom, koji predvodi Aleksej Šved, Himki ima ozbiljne namere u VTB i Evroligi. Tu je i naš Stefan Marković, jedan od najboljih plejmejkera u Evropi, te Čarls Dženkins, koji ima osobinu koju nemaju mnogi stranci i spreman je da se podredi timu u potpunosti. Putujemo u Moskvu nakon loše utakmice u Zagrebu, nemamo ni previše prostora za pripremu, jedan trening, ali već smo najavljivali da nas očekuje jak ritam tokom ovih šest dana. Idemo u istom sastavu kao i za utakmicu u Zagrebu, i dalje nema Dangubića - rekao je Alimpijević.

Ponovo je Zvezda igrala dramatičnu završnicu i poražena je po treći put u posljednjim minutima nakon neuspjeha protiv Žalgirisa i Budućnosti. Alimpijević je ponovio da pojedini igrači moraju brzo da zaboravljaju pobjede i okreću se novim susretima jer se greške ne mogu ispraviti.

- Ne znam koliko je pobeda nad Barselonom uticala na igrače, ali ako jeste, taj neko ne bi trebalo da bude u Crvenoj zvezdi. Pokazujemo ružne manire drugi put zaredom posle dobre utakmice u Evroligi. Gledali ste meč protiv Barselone? Gledali ste ovaj protiv Cedevite? Uočavate razliku. Nisam ljut ni na koga, razočaran sam. Zbog pristupa. Psihičko i fizičko pražnjenje može da bude opravdanje Antiću, Bjelici, Laziću i Ročestiju. Ostalima ne. To su ljudi na kojima se nije osetilo to da smo imali Evroligu pre dva dana - rekao je Alimpijević.

Po povratku iz Rusije očekuje ih susret sa Makabijem u "Kombank areni" u četvrtak od 19 časova, a ulaznice će danas biti puštene u prodaju. Najjeftinije su za tribinu nivo 400 i koštaće 500 dinara (8,2 KM), dok za nivo 200 koštaju 1.100 dinara (18 KM).

Međusobni dueli

Zvezda i Himki do sada su odigrali četiri susreta u kojima su "crveno-bijeli" upisali tri pobjede, a Rusi samo jednu i to na svom terenu koja je bila izuzetno ubjedljiva, sa 38 poena razlike.

Dženkins: Ne mislim na Zvezdu

Jedan od ljubimaca navijača Crvene zvezde Čarls Dženkins večeras će biti naspram svog bivšeg tima.

- Ako ćemo iskreno, stvarno ne razmišljam o tome što me čeka meč protiv bivšeg kluba. Sada sam najviše usredsrijeđen na to da pronađem pravu ulogu u Himkiju. A kada sam koncentrisan na taj način, tada i igram sa najviše samopouzdanja - rekao je Dženkins.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana