Црвено-бијели играју трећу утакмицу у пет дана

Агенције
Црвено-бијели играју трећу утакмицу у пет дана

Москва - Дупли програм ове седмице у Евролиги утицаће да кошаркаши Црвене звезде одиграју чак пет утакмица у само десет дана.

Паклени ритам започели су побједом над Барселоном, да би потом изгубили од Цедевите (74:79), а јуче су из Загреба отишли за Москву, гдје ће у предграђу главног града Русије вечерас од 19 часова играти против Химкија у трећем колу елитног такмичења. Тренер "црвено-бијелих" Душан Алимпијевић није имао много времена за анализу неуспјеха против Загрепчана на њиховом терену у Јадранској лиги јер је морао да се окрене сусрету са моћним руским тимом који се знатно појачао овог љета.

- Изванредан састав, који је својим потезима током претходног прелазног рока показао да не жели и неће бити тек учесник овогодишњег издања Евролиге. Са оваквим ростером, који предводи Алексеј Швед, Химки има озбиљне намере у ВТБ и Евролиги. Ту је и наш Стефан Марковић, један од најбољих плејмејкера у Европи, те Чарлс Џенкинс, који има особину коју немају многи странци и спреман је да се подреди тиму у потпуности. Путујемо у Москву након лоше утакмице у Загребу, немамо ни превише простора за припрему, један тренинг, али већ смо најављивали да нас очекује јак ритам током ових шест дана. Идемо у истом саставу као и за утакмицу у Загребу, и даље нема Дангубића - рекао је Алимпијевић.

Поново је Звезда играла драматичну завршницу и поражена је по трећи пут у посљедњим минутима након неуспјеха против Жалгириса и Будућности. Алимпијевић је поновио да поједини играчи морају брзо да заборављају побједе и окрећу се новим сусретима јер се грешке не могу исправити.

- Не знам колико је победа над Барселоном утицала на играче, али ако јесте, тај неко не би требало да буде у Црвеној звезди. Показујемо ружне манире други пут заредом после добре утакмице у Евролиги. Гледали сте меч против Барселоне? Гледали сте овај против Цедевите? Уочавате разлику. Нисам љут ни на кога, разочаран сам. Због приступа. Психичко и физичко пражњење може да буде оправдање Антићу, Бјелици, Лазићу и Рочестију. Осталима не. То су људи на којима се није осетило то да смо имали Евролигу пре два дана - рекао је Алимпијевић.

По повратку из Русије очекује их сусрет са Макабијем у "Комбанк арени" у четвртак од 19 часова, а улазнице ће данас бити пуштене у продају. Најјефтиније су за трибину ниво 400 и коштаће 500 динара (8,2 КМ), док за ниво 200 коштају 1.100 динара (18 КМ).

Међусобни дуели

Звезда и Химки до сада су одиграли четири сусрета у којима су "црвено-бијели" уписали три побједе, а Руси само једну и то на свом терену која је била изузетно убједљива, са 38 поена разлике.

Џенкинс: Не мислим на Звезду

Један од љубимаца навијача Црвене звезде Чарлс Џенкинс вечерас ће бити наспрам свог бившег тима.

- Ако ћемо искрено, стварно не размишљам о томе што ме чека меч против бившег клуба. Сада сам највише усредсријеђен на то да пронађем праву улогу у Химкију. А када сам концентрисан на тај начин, тада и играм са највише самопоуздања - рекао је Џенкинс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана