Crvena zvezda u finalu ABA lige

Srna
Crvena zvezda u finalu ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale ABA lige, pošto su sa 84:63 pobijedili Partizan u trećem meču polufinala.

U odlučujućoj utakmici šampion Srbije je od starta krenuo sa furioznom igrom i ni u jednom trenutku se nije postavljalo pitanje pobjednika.

Zvezda će u finalu regionalnog takmičenja igrati protiv boljeg iz susreta Cedevita - Budućnost, gdje je 1-1 u seriji, a majstorica se igra u nedjelju.

Partizan je odigrao veoma lošu utakmicu, u jednom trenutku iz igre su šutirali 20 odsto iz igre, a na kraju su završili na oko 30 odsto. Zvezda je briljira u šutu za tri poena, pošto je pogodio 11 od 22.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Startos Perperoglu sa 18 poena, po 10 su postigli Čović i Dobrić, Odžo je imao devet, a Beron i Simanić osam poena.

Ekipu Andree Trinkijerija predvodio je Vanja Marinković sa 12 poena, Pejdž je postigao devet, dok su po osam imali Veličković, Zagorac i Janković.

Partizan je utakmicu krenuo trojkom Novice Veličkovića, međutim poslije toga pet minuta nisu uspjeli da postignu koš iz igre. Crveno-bijeli su u tom periodu napravili seriju 15:0 i došli do dvocifrene prednosti.

Crno-bijeli su do kraja deonice uspeli da se stabilizuju i na petominutnu pauzu otišlo se sa rezultatom 21:13.

Početak druge četvrtine ispostaviće se kao ključan dio meča. Perperoglu je u ovim trenucima igrao sjajnu košarku, Partizan nije mogao ništa da pogodi i na sredini ove dionice rezultat je bio 34:15.

Mučenje Partizana se nastavilo i na poluvrijeme se otišlo sa rezultatom 44:28. Marinković i Veličković su “vukli” crno-bijele, dok je Perperoglu na poluvremenu bio bez promašaja (6/6, 13 poena).

Tokom treće dionice nismo vidjeli ništa novo na parketu. Partizan se mučio u šutu sa distance, dok je Zvezda pogađala koliko je bilo potrebno. Crveno-bijeli su poslije 30 minuta igre imali +23, 64:41.

Ovdje je već sve bilo riješeno, a Zvezda je nošena sjajnom podrškom sa tribina samo povećala prednost (78:43). Na kraju ekipa Milana Tomića ide u finale, a konačan rezultat je 84:63.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana