Crvena zvezda pred praznim Pionirom dočekuje Laboral Kuću

Agencije
Crvena zvezda pred praznim Pionirom dočekuje Laboral Kuću

Beograd - Košarkaši Crvene zvezde večeras završavaju grupnu fazu Evrolige mečom protiv Laboral Kuće (19 časova), koji će odlučiti o drugom mjestu u grupi D.

Oba tima imaju skor od po pet pobjeda i četiri poraza, pa će tim koji slavi u "Pioniru" biti bolje plasiran. U prvom meču u Španiji Zvezda je deklasirala domaćina, a pošto je slavila i u prošlogodišnjem izdanju Evrolige dva puta, jasno je da ekipi Dejana Radonjića odgovara večerašnji rival.

- Očekuje nas borba za drugo mesto, Laboral ima veoma kvalitetan tim i po iskustvu i budžetu su ispred nas. Posle našeg prvog duela u Vitoriji stvoren je ambijent da Laboral ne može da se plasira u top 16, ali su ostvarili pobede nad Olimpijakosom, Galatasarajem i Valensijom i obezbedili narednu fazu. Ulazimo u meč sa idejom da slavimo i ne zanimaju nas kalkulacije. Hoćemo da pobedom potvrdimo dobre partije i plasman u top 16 nadogradimo osvajanjem drugog mesta - rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Meč će biti odigran u dvorani "Pionir" bez prisustva publike, pošto je Evroliga kaznila "crveno-bijele" zbog nereda u Istanbulu u kojima je poginuo mladi Marko Ivković. Međutim, menadžment Zvezde došao je na sjajnu ideju, pa će stolice u "Pioniru" krasiti fotografije navijača koji su kupili ulaznicu, a dio prihoda biće proslijeđen porodici nastradalog navijača.

- Činjenicu da igramo bez publike naš protivnik će sigurno pokušati da iskoristi. Moramo da budemo na najvišem nivou kako bismo zadovoljili navijače, koji uz nas neće biti fizički, ali hoće srcem - rekao je Radonjić.

Grupa D, 10. kolo

Večeras: Crvena zvezda - Laboral Kuća (19 časova). Sinoć: Valensija - Neptunas, Galatasaraj - Olimpijakos.

1. Olimpijakos   9        7        1        0        1        674:632

2. Crvena zvezda 9        5        0        1        3        694:646

3. Laboral K.      9        5        0        0        4        721:708

4. Neptunas         9        4        0        1        4        698:754

5. Galatasaraj     9        2        1        0        6        724:744

6. Valensija        9        2        0        0        7        672:699

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana