Црвена звезда пред празним Пиониром дочекује Лаборал Кућу

Агенције
Црвена звезда пред празним Пиониром дочекује Лаборал Кућу

Београд - Кошаркаши Црвене звезде вечерас завршавају групну фазу Евролиге мечом против Лаборал Куће (19 часова), који ће одлучити о другом мјесту у групи Д.

Оба тима имају скор од по пет побједа и четири пораза, па ће тим који слави у "Пиониру" бити боље пласиран. У првом мечу у Шпанији Звезда је декласирала домаћина, а пошто је славила и у прошлогодишњем издању Евролиге два пута, јасно је да екипи Дејана Радоњића одговара вечерашњи ривал.

- Очекује нас борба за друго место, Лаборал има веома квалитетан тим и по искуству и буџету су испред нас. После нашег првог дуела у Виторији створен је амбијент да Лаборал не може да се пласира у топ 16, али су остварили победе над Олимпијакосом, Галатасарајем и Валенсијом и обезбедили наредну фазу. Улазимо у меч са идејом да славимо и не занимају нас калкулације. Хоћемо да победом потврдимо добре партије и пласман у топ 16 надоградимо освајањем другог места - рекао је тренер Црвене звезде Дејан Радоњић.

Меч ће бити одигран у дворани "Пионир" без присуства публике, пошто је Евролига казнила "црвено-бијеле" због нереда у Истанбулу у којима је погинуо млади Марко Ивковић. Међутим, менаџмент Звезде дошао је на сјајну идеју, па ће столице у "Пиониру" красити фотографије навијача који су купили улазницу, а дио прихода биће прослијеђен породици настрадалог навијача.

- Чињеницу да играмо без публике наш противник ће сигурно покушати да искористи. Морамо да будемо на највишем нивоу како бисмо задовољили навијаче, који уз нас неће бити физички, али хоће срцем - рекао је Радоњић.

Група Д, 10. коло

Вечерас: Црвена звезда - Лаборал Кућа (19 часова). Синоћ: Валенсија - Нептунас, Галатасарај - Олимпијакос.

1. Олимпијакос   9        7        1        0        1        674:632

2. Црвена звезда 9        5        0        1        3        694:646

3. Лаборал К.      9        5        0        0        4        721:708

4. Нептунас         9        4        0        1        4        698:754

5. Галатасарај     9        2        1        0        6        724:744

6. Валенсија        9        2        0        0        7        672:699

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана